VIDEO și GALERIE FOTO: SAV 2018: 22 branduri auto, 126 modele de autoturisme, în Piața Unirii din Focșani

0
3086


    Salonul Auto Vrancea „SAV 2018” a adus cele mai noi modele auto în Piața Unirii din Focșani. Pot fi admirate modele de la mărci precum Mercedes, Audi, Dacia, Volkswagen, Renault, Hyundai, Skoda, Toyota, Skoda, Honda, BMW, Peugeot, Jeep.  Sunt prezentate atât mașini noi dar și autoturisme rulate, în premieră fiind prezenți cei de la Automobile Bavaria Used, autoturisme rulate de la BMW. Sunt prezente modelele hibrid de la Hyndai și Toyota.  Deschiderea evenimenului a fost realizată vineri de primarul Cristi Misăilă și președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Sorin Vornic.
    Ediția din acest an arată că distribuitorii auto sunt tot mai interesați de piața din Vrancea, SAV fiind o oportunitate pentru a prezenta ultimele noutăți din domeniul auto, de a se menține deschiși către clienții din județ. Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea, Sorin Vornic, a arătat că la ediția din acest an sunt prezente 22 branduri auto, cu 126 modele de autoturisme. În total, în Piața Unirii sunt expuse autoturisme în valoare de 4,9 milioane euro. În premieră, la SAV 2018 este prezent și un dealer de ATV-uri. Sorin Vornic a arătat că toate cifrele arată o creștere a nivelului Salonului la ultimele ediții. De altfel, SAV 2018 a rămas cea mai importantă manifestare de profil din această regiune a țării. „Motivul organizării Salonului Auto este de a promova industria auto la un mod profesional”, a subliniat Sorin Vornic, care a mulțumit Primăriei Focșani și Consiliului Județean pentru implicarea în realizarea ediției din acest an a Salonului Auto. Președintele CCIA Vrancea a detaliat că, în 2016, erau 16 branduri auto, cu 60 modele de autoturisme și o valoare de 3,1 milioane euro.

    Primarul Cristi Misăilă a felicitat organizatorii SAV 2018 pentru modul în care au organizat evenimentul dar a atras atenția asupra reversului creșterii numărului de autoturisme în muncipiu. Conform unei statistici realizate la nivelul municipalității, în 2017 a crescut numărul de autoturisme cu circa 43% comparativ cu anul anterior. Ori, această creștere creează o probleme în ceea ce privește locurile de parcare din municipiu. În această situație, municipalitatea trebuie să caute soluții și să ofere alternative focșănenilor, una dintre soluții fiind mersul pe biciclete. De altfel, la Focșani a fost inaugurat primul parc tematic din țară dedicat învățării regulilor de circulație de către micii bicicliști, Velo Park. Pe de altă parte, primarul Cristi Misăilă, a arătat că muncipiul este deschis investitorilor care vor să își deschidă afaceri la Focșani. Edilul a subliniat că au fost purtate discuții cu un investitor japonez cu o fabrică la Ploiești care căuta 200 de muncitori pentru o fabrică unde produce accesorii pentru autovehicule Mercedes. De asemenea, edilul a lansat importatorilor auto, precum și producătorilor din industria în cauză, provocarea pentru viitoare parteneriate de învățământ dual, astfel încât tinerii care studiază în domeniu, să aibă parte de specializare profesională corespunzătoare pe plan local.
    Prezent la eveniment, comisarul șef Daniel Fătu, șeful Biroului Rutier Focșani, i-a felicitat pe dealerii auto pentru că promovează autoturismele noi, ceea ce înseamnă o siguranță sporită în trafic dar și o reducere a noxelor emise. Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 17, mașinile expuse în cadrul Salonului vor putea fi admirate pe străzile municipiului la  Caravana Auto „SAV 2018”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here