Bărbatul care și-ar fi violat fiica de 14 ani nu scapă de arest

0
1639


Magistrații Tribunalului Vrancea au respins contestația bărbatului acuzat că și-ar fi violat fiica, contestație formulată împotriva deciziei Judecătoriei Focșani, prin care a fost arestat preventiv. Decizia este definitivă. „Respinge, ca nefondată contestația declarata de contestatorul B(…) V(…), împotriva Încheierii pronunțata de judecătorul de drepturi si libertati din cadrul Judecătoriei Focșani (…) obliga pe contestator sa plateasca statului suma de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Onorariul pentru aparatorul din oficiu al contestatorului in suma de 130 lei, se va suporta din fondurile Ministerului Justiției. Definitiva. Pronunțată în Camera de Consiliu azi, 08.06.2018”, este decizia Tribunalului Vrancea.
În urmă cu câteva zile, polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Cotești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au finalizat ancheta în cazul bărbatului suspectat că și-ar fi violat fiica în vârstă de 14 ani. Urmare a probelor adunate, pe 6 iunie, procurorii au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile. Instanța a admis propunerea Parchetului, astfel că bărbatul, din comuna Poiana Cristei, a ajuns în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea. 
Potrivit anchetatorilor, în vara anului trecut, poliția a fost sesizată cu privire la faptul că o fată de 14 ani ar fi fost violată de propriul tată, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Poiana Cristei. Conform celor sesizate atunci, copila ar fi fost violată în timp ce se deplasa împreună cu tatăl ei printr-o zonă împădurită, cu scopul de a ajunge dintr-un sat în altul. De asemenea, ar fi fost violată și în casa familiei. La momentul depunerii plângerii la poliție, surse oficiale spuneau că fata ar fi povestit unei persoane apropiate cele petrecute, iar aceasta din urmă a dus-o la poliție pentru a povesti calvarul prin care trecea.
În plângerea depusă anul trecut se arăta că tatăl ar fi violat-o de mai multe ori, încă de la vârsta de 12 ani. Multă vreme fata a suportat calvarul pentru că ar fi fost amenințată de bărbat. Mai mult, despre cele întâmplate ar fi știut și surorile ei, dar nici acestea nu au avut curajul să spună ceva.
De la momentul depunerii plângerii și până în prezent, anchetatorii au tot făcut verificări în acest caz, pentru a putea stabili dacă cele relatate de fată sunt sau nu adevărate. În plus, o vreme tatăl ar fi fost plecat de acasă, fapt ce i-a împiedicat pe politiști să discute cu el. La audieri, el nu a recunoscut comiterea faptei. Cu toate acestea, probele adunate în dosar au fost împotriva lui, fapt ce a dus la reținerea și ieri la arestarea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here