Drona parasolară, o nouă invenţie a unui startup japonez

0
541


Cei care au făcut cunoștință cu verile fierbinți și umede din Japonia nu vor fi surprinși de invenția unui nou dispozitiv minune: o umbrelă de soare ambulantă, acționată de o dronă, relatează AFP. Asahi Power Service, o mică companie din prefectura Tochigi (nord-estul țării), speră să comercializeze dispozitivul său începând de anul viitor.
Drona parasolară va fi destinată inițial suprafețelor închise, precum terenurile de golf, ca urmare a riscului de prăbușire și a complicațiilor rezultate din reglementarea utilizării dronelor. „M-am gândit să dezvolt acest mecanism pentru că nu îmi place să port umbrelă”, a explicat AFP, Kenji Suzuki, directorul Asahi Power Service.
Având un diametru de 1,5 metri, prototipul dronei parasolare cântărește 5 kilograme și are deocamdată o autonomie de zbor de numai 5 minute, asigurată de o baterie reîncărcabilă. Compania speră să majoreze timpul de acțiune la 20 de minute, cu ajutorul unui motor mai ușor. „Testăm în prezent a treia generație de prototipuri și încercăm să depășim principala provocare tehnică: să stabilizăm zborul deasupra capului utilizatorului în timpul mersului”, a declarat Suzuki.
Sistemul de urmărire a utilizatorului se bazează pe camere, notează el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here