Let’s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru Ziua de Curăţenie Naţională

0
649


Mișcarea Let’s Do It, România! anunță recrutarea de voluntari pentru echipa de organizare a Zilei de Curățenie Națională, eveniment ajuns la a VI-a ediție, care urmează să se desfășoare pe data de 15 septembrie. „150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional – World Cleanup Day. Pe 15 septembrie 2018, milioane de voluntari din întreaga lume vor spune ‘Let’s Do It!’ în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu – deșeurile. World Cleanup Day va începe pe 15 septembrie, la ora 10,00, în Noua Zeelandă. Valul de acțiuni de curățenie va urma soarele prin 24 de fusuri orare și se va încheia 36 de ore mai târziu în Hawaii. Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația Globului pentru a produce o schimbare reală de comportament”, se arată într-un comunicat transmis marți de Let’s Do It, România!.
Evenimentul are următorul calendar: în perioada 1 mai – 30 august – recrutarea voluntarilor pentru echipa de organizare; 15 mai – 31 august – realizarea Hărții Deșeurilor cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup; 15 mai – 15 iulie – mobilizarea partenerilor cheie (companii, autorități, media); 1 iulie – start înscrieri pentru Ziua de Curățenie Națională și Globală; 15 septembrie – Ziua de Curățenie Globală.
Echipa Let’s Do It, Romania! recrutează voluntari pentru organizare atât pentru echipa centrală de la București, cât și pentru echipele locale din fiecare județ. Sunt căutați voluntari în domenii precum comunicare, IT, HR, fundraising, logistică, organizator de evenimente sau relația cu autoritățile publice. În acest moment, rețeaua națională numără peste 100 de membri. Toți cei interesați pot aplica pe site-ul letsdoitromania.ro la secțiunea „Hai în echipă!”.

„Cartarea sau identificarea mormanelor de deșeuri va fi realizată cu ajutorul aplicației de mobil World Cleanup. Aplicația a fost dezvoltată plecând de la modelul anterior creat în România în anul 2015 și poate fi descărcată gratuit din AppStore sau GooglePlay. Cartarea va avea loc în perioada 15 mai – 31 august, iar voluntarii pot participa la evenimentele de cartare comunicate prin pagina de Facebook Let’s Do It, Romania! sau individual, ori de câte ori descoperă o zonă cu deșeuri. Toate zonele cu deșeuri sunt încărcate în World Waste Platform, prima bază de date despre deșeuri dezvoltată la scală internațională. Aceasta cuprinde informații despre loc, tipuri, originea deșeurilor pentru analiză și pentru a arăta progresul realizat”, a menționat aceeași sursă.

Articolul integral pe https://bit.ly/2LkSbkz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here