„Moș Ilie Măcelarul” este primul magazin cu preparate din carne realizate după metode tradiționale din zona Răcoasa-Soveja deschis la Focșani. Carmangeria deschisă la intersecția străzilor Brăilei cu 1 Decembrie este o afacere de familie care le propune vrâncenilor preparate din carne realizate după rețete tradiționale transmise din generație în generație, fără conservanți și afumate tradițional. Măcelăria este la Răcoasa, iar cărnurile sunt preparate cu utilaje moderne, echipamente performante. Administratorul firmei, George Iamandi spune că numele afacerii vine de la un bunic din familie, moș Ilie, care a avut stână, cu punct de sacrificare cum era în acele timpuri, și a fost măcelar, casap al satului. Moș Ilie era cunoscut pe o regiune mai mare, mergea la Soveja, la Cîmpuri. „Prima oară a început ca un hobby, prima oară tăiam porcii și îi tranșam pentru mine, pentru prieteni și, ulterior, din această pasiune am dezvoltat o afacere pe care am îmbinat-o cu tradiția locului”, spune George Iamandi.
Un avantaj al magazinului este oferta de produse lactate din zona Răcoasa – Soveja. Deocamdată în ofertă se află roțile de cașcaval clasic și afumat de la Soveja, realizate de un producător din zonă dar și lactatele de la Vranlact. Pentru viitor se poartă discuții să fie aduse la vânzare produse tradiționale de capră. „Vrem să aducem caș, urdă, telemea și brânză frământată. Vor fi brânzeturi aduse de la persoane pe care le cunoaștem și în care avem încredere că fac produse de calitate”, a explicat George Iamandi.
„Moș Ilie Măcelarul” este o investiție făcută după modelele micilor producători din Italia, care au un magazin propriu, cu măsuțe unde clienții să poată degusta ceea ce au cumpărat, alături de un pahar de vin și o cafea. Din păcate, legislația românească din domeniul siguranței alimentare nu are reguli specifice pentru un asemenea magazin iar autorizația este imposibil de obținut. Magazinul este situat în rondul de la Kaufland, la intersecția străzilor Brăilei cu 1 Decembrie.