ANM: Temperaturi normale pentru luna iunie și intervale de instabilitate atmosferică, în următoarele două săptămâni

0
570


Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (4 – 17 iunie) o vreme în general caldă și temperaturi normale pentru această perioadă, deși vor exista câteva intervale în care probabilitatea de ploi sub formă de aversă va fi mai mare, relevă prognoza de specialitate, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Moldova, în intervalul 5 – 7 iunie, valorile temperaturii maxime vor marca o scădere în această regiune, apoi media acestora va fi în creștere, urmând a se atinge 29 – 30 de grade, pe 9 iunie. Ulterior, temperatura aerului se va menține la valori maxime, în medie, de 27 – 28 de grade până pe data de 17 iunie. Minimele, în medie pe regiune, vor fi în scădere spre 12 grade în data de 7 iunie, apoi vor crește până la 16 grade pe 10 iunie, iar în a doua săptămână se vor situa între 15 și 17 grade. Averse, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în zona de deal a regiunii, în intervalele 10 – 12 iunie și în unele zile ale intervalului 13 – 17 iunie.

La munte, deși vor fi variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va marca o creștere pe parcursul primei săptămâni, de la 16 grade în data de 4 iunie, până la 20 de grade în data de 9 iunie. În a doua săptămână, această medie regională va fi cvasistaționară și se va situa în jurul valorii de 17 grade. Pe durata celor două săptămâni, temperaturile medii nocturne se vor situa între 9 și 11 grade. Ploile, mai ales averse local însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, de grindină vor avea o probabilitate mai ridicată de apariție în intervalele 4 – 7 iunie, 9 – 11 iunie și în unele zile ale intervalului 12 – 17 iunie.
Articolul integral pe https://bit.ly/2sDNASU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here