REPORTAJ Arta tatuajului intră din ce în ce mai mult în pielea femeilor

0
848


    Transilvania Tattoo Expo, ediția a zecea, desfășurată în weekend la Sibiu, a reunit unii dintre cei mai mari tatuatori din lume, având ca temă „Ink & Iron”. Pasionații de tatuaje – numărul femeilor fiind în creștere – își transformă corpul într-o „pânză vie” pentru artiști și dau frâu liber imaginației, cu mai mult curaj și credință în această artă. Una dintre cele mai mari lucrări definitivate la Sibiu îi aparține lui Costi Azoiței, președintele Asociației de Tattoo și Piersing din România, printre cei mai cunoscuți tatuatori români prin desenele sale de dimensiuni impresionante. Costi a realizat de data aceasta o imagine regăsită mai degrabă pe pereții unei biserici – Arhanghelul Mihail care îl învinge pe diavol. Un tânăr din Suceava își tatuează arhanghelul pe tot spatele, ca să-l protejeze și ca o dovadă de dragoste față de fratele său, pe care îl cheamă Mihai. (…)
    Dacă o pictură de pe peretele unei biserici a fost făcută pe spatele unui sucevean, portretul unei fete pasionate de muzica punk a fost pictat pe gamba unui băiat. Tatuatorul Marius Barbu, zis și Moshu, a realizat în nouă ore la Sibiu portretul acestei fete, și-a pus și semnătura pe piciorul unui tânăr care se declară „un colecționar de tatuaje și artă”. (…) Dacă ar fi să le dea un sfat celor care ezită să își facă un tatuaj, ar fi acesta: „să nu ezite, dar să se ducă doar cu o idee, nu cu un model, și să lase artistul să își facă treaba”.
Românii care se tatuează nu arată într-un anume fel, nu mai sunt stigmatizați și au profesii și vârste diferite. (…) La această ediție de la Sibiu, numărul fetelor care s-au tatuat aproape l-a întrecut pe cel al băieților. Nu a fost o întâmplare, aceasta este o realitate: româncele au prins curaj și se tatuează tot mai mult. „În ultimul timp, și fetele au început să prindă mai mult curaj și apelează la tatuaje mult mai mari, picioare întregi, brațe întregi. Vor să aibă un tatuaj mult mai elaborat”, mai spune Costi Azoiței, cel care va organiza în toamnă convenția de la București.
    Articolul INTEGRAL pe https://bit.ly/2LXeyh1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here