Fitionești. Drumul județean 205 J va fi modernizat

0
557


    Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație proiectul privind „Reabilitare și modernizare DJ 205J, km 9+180 (intersecție DJ 205H) – km 16+100, sat Fitionești, județul Vrancea”. Este vorba de serviciile privind proiectare la faza de proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – PAC, proiect pentru autorizarea lucrărilor de desființare – PAD, proiect de organizare a execuției lucrărilor – POE, proiect tehnic de execuție – P.T.E., asistență tehnică din partea proiectantului și execuție de lucrări. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de aproximativ 7,5 milioane de lei. Lucrările constau în recalibrarea drumului, asfaltare, realizarea de șanțuri dalate, construirea de podețe de acces către proprietăți.
    Consiliul Județean Vrancea are în derulare 32 de investiții la care au fost semnate contractele de finanțare, pentru proiecte care au primit fințare de la Guvernul României prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de investiții în infrastructura rutieră, drumuri și poduri județene, în valoare totală de 239.594.683 lei (53.243.262 euro).
    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că până la finalul acestui mandat, în 2020, toate drumurile județene vor arăta impecabil. „Avem un program foarte ambițios în ceea ce privește drumurile județene. Prin Programul Operațional Regional, până în 2020 vom investi circa 300 milioane euro. Asta înseamnă că, la finalul mandatului, drumurile județene vor arăta impecabil”, a declarat șeful administrației județene.
    Consiliul Județean Vrancea este una din administrațiile cu cele mai multe proiecte de investiții derulate din România. Într-un clasament național privind accesarea proiectelor finanțate prin PNDL, atât după sumele alocate cât și după numărul de proiecte accesate, Consiliul Județean Vrancea ocupă locul II la nivel național. De asemenea, administrația județeană ocupă unul din primele locuri la nivelul administrațiilor județene și în ceea ce privește accesarea fondurilor europene pentru proiecte de infrastructură mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here