Ștafeta ALDE pentru un viitor fără poluare

0
427


Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatË®, organizația de tineret ALDE a pedalat pentru un viitor fără poluare. Tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) au străbătut o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic. Traseul a început în municipiul Oradea, de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și s-a încheiat la București, de Ziua Internațională a Biodiversității.
Cele doua ștafete au urmat trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei a pornit spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului a pornit spre zona de Sud a României. A străbătut mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta a fost  predată următoarei organizații. La București, ștafeta a fost predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, și Anton Anton, ministru al Energiei.
În Vrancea, ștafeta a fost preluată de președintele TLDE, Cătălina Lupu, însoțită de o delegație TLDE Vrancea, condusă de Ionel Cel Mare, președintele organizației județene, membru în Biroul Executiv Național ALDE. Delegația vrânceană a predat ștafeta organizației de tineret ALDE din județul Buzău. „Pentru noi, organizația Vrancea, acest proiect a însemnat un real succes. Ne-am bucurat că am făcut parte din el și încurajăm cât mai mulți tineri din țară să se implice în astfel de proiecte. Mulțumim domnului președinte ALDE Vrancea, Ionel Cel Mare pentru implicarea și susținerea de care a dat dovadă și cu care ne onorează întotdeaunaË®, a spus Cătălina Lupu, președinta TLDE Vrancea și vicepreședinta TLDE la nivel național.
Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here