Medalie de argint pentru vinurile vrâncene la Concours Mondial de Bruxelles, care a avut loc în China, la Beijing

0
2010


    Valoarea vinurilor din podgoria Vrancea este recunoscută la nivel mondial. Unul dintre cele mai prestigioase concursuri de vinuri din lume, Concours Mondial de Bruxelles, care a avut loc în perioada 10-13 mai în China, la Beijing, și-a desemnat zilele acestea câștigătorii.
    Producătorul de vinuri vrâncean SC Apcovin Import – Export SRL a obținut Medalia de Argint cu vinul „Tata și Fiul – Chardonnay & Sauvignon Blanc 2017”, podgoria Cotești, acesta reprezentând un premiu extrem de important care confirmă calitatea vinurilor din cea mai mare podgorie a României. 
    Producătorul vrâncean și-a înscris probele în mod gratuit la Concours Mondial de Bruxelles, cu sprijinul Consiliului Județean Vrancea. SC Apcovin SRL a obținut titlul de mare campion pentru vin alb și a câștigat Marea Medalie de Aur la Concursul Național de Vinuri „Bachus”, organizat de Consiliul Județean Vrancea la Focșani în perioada 5-6 octombrie 2017, în cadrul Festivalul Internațional al Viei și Vinului „Bachus”, fapt care i-a asigurat înscrierea gratuită a probelor de vin la Concours Mondial de Bruxelles.
    În acest an, la Concours Mondial de Bruxelles de la Beijing au concurat peste 9.180 de vinuri din aproape 50 de țări. Probele de vin au fost jurizate de peste 330 de degustători autorizați din toată lumea.
    Acest premiu confirmă, o dată în plus, faptul că Concursul Național de Vinuri „Bachus” este o importantă competiție de profil din România, care și-a îndeplinit obiectivele propuse: promovarea vinurilor de calitate și antrenarea partenerilor din piața vinului într-o competiție benefică în folosul consumatorului.
    „Festivalul Internațional al Viei și Vinului este cea mai importantă manifestare a viticulturii românești și a fermierilor care trăiesc din viticultură. Acest Festival și acest Concurs Național al Viei și Vinului, cel mai important concurs național din România, ca număr de probe, sunt dedicate oamenilor care trăiesc din cultura viței de vie și sunt organizate pentru promovarea județului nostru, pentru ceea ce înseamnă Vrancea atât în plan local, național și internațional”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, la momentul ceremoniei de premiere, care a avut loc la începutul lunii octombrie 2017.
    Mai multe informații despre competiția de vinuri Concours  Mondial de Bruxelles puteți afla accesând www.concoursmondial.com.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea
25 mai 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here