Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Campanie de conștientizare privind riscurile asociate dispariţiilor voluntare ale copiilor și adolescenţilor


Voluntari și specialiști ai organizației Salvați Copiii au desfășurat activități educaționale cu peste 1.500 de elevi pentru a crește nivelul de conștientizare privind riscurile asociate disparițiilor voluntare ale copiilor și adolescenților. „Activitățile au fost organizate sub egida zilei de 25 mai – Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți – și s-au constituit într-un demers de prevenție a fenomenului, dat fiind faptul că, în cele mai multe situații de copii dispăruți, avem de-a face cu deciziile voluntare ale copiilor, care aleg să fugă de acasă sau din centrul de plasament. În încercarea de a atrage atenția asupra numărului mare de dispariții voluntare în rândul copiilor și adolescenților, Salvați Copiii România a organizat o campanie de informare și sensibilizare a elevilor și cadrelor didactice, marcând astfel în România Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți”, arată Salvați Copiii.
În cadrul campaniei de informare cu privire la riscurile plecării de acasă și din instituțiile de protecție, 1.500 de elevi din Timiș, Iași, Suceava, Mureș, Dolj, Brașov, Neamț, Vaslui, Hunedoara, Caraș Severin, Argeș, Constanța și București au fost sprijiniți în conștientizarea riscurilor asociate disparițiilor voluntare, identificarea timpurie a dificultăților cu care se confruntă și găsirea celor mai bune soluții, precum și asigurarea intervenției în cadrul unui parteneriat solid între părinți, cadre didactice, consilieri școlari, psihologi și poliție, precizează sursa citată.
Potrivit datelor furnizate de Direcția de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție, în perioada 1 mai 2017 – 30 aprilie 2018, în țara noastră au fost puși în urmărire 4.520 de minori dispăruți, dintre care 4.124 au fost găsiți până la finalul lunii aprilie. În peste 97% dintre cazuri este vorba de plecări voluntare, cele mai multe dispariții fiind înregistrate în rândul adolescenților. Copiii pleacă intenționat de la domiciliu sau din centrele de ocrotire a copiilor, pe o perioadă nedeterminată, se arată într-un comunicat transmis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?