BNR lansează o monedă din aur cu tema 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial

0
456


Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 29 mai 2018, o monedă din aur cu tema 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, formă rotundă, diametru 21 mm, cant zimțat și o greutate de 6,452 grame. Aversul monedei prezintă Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, de pe Vârful Caraiman, inscripția în arc de cerc ‘ROMANIA’, valoarea nominală ‘100 LEI’, stema României și anul de emisiune ‘2018’. Reversul monedei redă scena intrării în București a regelui Ferdinand I și a reginei Maria, inscripțiile ‘100 DE ANI DE LA INCHEIEREA PRIMULUI RAZBOI MONDIAL’ și ,,1918′.
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 monede din aur. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 1.705,00 lei.
Monedele din aur cu tema 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here