Bărbat reținut pentru 24 de ore, după ce a lovit-o pe șoferița care i-a accidentat fiul pe trecerea de pietoni

0
6799


    Un băiat în vârstă de 6 ani, din Panciu, a suferit un traumatism la nivelul genunchiului stâng, prin accident rutier, după ce, în seara zilei de joi, a fost acroșat de un autoturism, condus de o femeie în vârstă de 37 de ani. Minorul se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, moment în care a fost acroșat și accidentat ușor. În urma producerii accidentului, tatăl copilului, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din localitate, într-un moment de nervozitate, a lovit conducătoarea auto. Atât copilul cât și conducătoarea auto au fost transportați la spital cu aceeași ambulanță, pentru îngrijiri medicale. Potrivit buletinului de presă al Spitalului Județean, în urma agresiunii femeia, care ar fi cadru didactic la o școală din comuna Străoane, a suferit un traumatism cranio-cerebral. Nici ea și nici minorul nu au rămas internați.
     În cazul femeii, polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar în cazul tatălui copilului a fost întocmit dosar penal pentru lovire și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cursul după amiezii de vineri, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. „La data de 24 mai a.c., ora 17.00, polițiștii Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în orașul Panciu. Din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a acroșat ușor un minor, care s-a angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. După producerea accidentului rutier, tatăl minorului, un bărbat de 41 de ani, din localitate, ar fi lovit femeia și ar fi provocat scandal. Minorul și femeia au fost transportați la spital în vederea efectuării investigațiilor medicale. Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Panciu au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice iar astăzi (n.r. vineri), față de cel în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. În situația în care sunteți implicat într-un conflict, polițiștii vrânceni vă recomandă să vă controlați reacțiile, chiar dacă uneori este foarte greu. Nu încercați să rezolvați un conflict prin violență! Nu ezitați să apelați numărul de urgență 112!”, se arată într-un comunicat, transmis de agent șef adjunct Paula Enache, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Vrancea.
    Soacra bărbatului care a agresat-o pe șoferiță face apel la aceasta, dar și la opinia publică, să dea dovadă de înțelegere cu privire la cele petrecute. Femeia ne-a contactat și a dorit să ne aducă la cunoștință faptul că ginerele său, care ar avea niște probleme de sănătate, a reacționat doar sub impulsul groazei, dat fiind că și-a văzut fiul sub roțile mașinii. „Tatăl a plecat cu copilul lui și cu un alt copil din scară să-i plimbe în parc, lângă catedrală. Acolo au stat puțin și s-au jucat, au văzut că este aglomerat și au plecat în alt parc. Ginerele meu a spus să nu plece, parcă avea o presimțire, dar copilul a insistat și au plecat. Tatăl era cu jucăriile copilului în brațe și cu cei doi copii. Când să treacă la trecerea de pietoni, Alex, copilul nostru, era primul, urmat de celălalt copil și de ginerele meu. Un domn cu o mașină a oprit și le-a dat prioritate, iar în momentul ăla a venit doamna asta cu mașina și a șters copilul, l-a lovit. Lui taică-su atunci i s-a făcut rău și după ce a auzit copilul strigând: «Tati, nu am murit!», deodată i s-a întunecat în fața ochilor și a lovit-o pe șoferița care coborâse din mașină și care i-a spus că nu o interesează, să cheme poliția”, ne-a povestit femeia.
Aceasta susține că ginerele său ar fi primit amenințări, în urma incidentului. „Acum a primit tot felul de amenințări, să fugă din țară. El este băiat de familie bună, în România nu a avut nici un fel de problemă. Sunt oameni cumsecade. Ginerele meu este foarte șocat de cele întâmplate. El are și probleme neurologice, urmează tratament. El face niște șocuri pe sistem nervos, nici medicii nu pot să-și explice ce are cu exactitate și vă dați seama că el a turbat atunci când și-a văzut copilul sub mașină. Eu nu neg faptul că a bătut-o, noi trebuie să spunem adevărul”, a precizat soacra bărbatului.
    Aceasta susține că nepotul său, care s-ar fi născut cu o malformație la inimă,  nu rămâne niciodată nesupravegheat, părinții săi fiind chiar excesivi de protectori. „Și copilul este bolnav, este născut cu trei găurele la inimă, a rămas cu insuficiență cardiacă. Noi trebuie să avem grijă să nu plângă, să nu se sperie, să nu fie lăsat singur, pentru că face niște crize și se învinețește. Nu stă niciodată nesupravegheat, am umblat un an de zile cu el prin doctori. Nu vreau să fim de râsul lumii prin oraș, pentru cele care se spun acum despre ginerele meu. El a dat de frică, s-a speriat că i-a murit copilul. Dacă era agresiv și periculos nu o bătea și pe fiica mea? El nu a lovit-o o dată. Noi suntem exagerat de protectori cu copilul, nu-l lăsăm nici o clipă singur, nu coboară nici scările fără să fie ținut de mână. Suntem oameni simpli, noi nu mințim. Nu doresc ca femeia asta să pățească ceva, poate că și ea este mamă, dar fac un apel la ea, să se gândească, dacă era copilul ei sub roțile mașinii, dumneaei cum proceda? Nu zic să-l ierte pe ginerele meu, dacă este să plătească o amendă o plătim, dar nu să facă pușcărie din cauza celor petrecute. El nu a făcut-o cu bună știință, era șocat”, ne-a mai spus soacra bărbatului.

UPDATE!!!
A fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de bărbatul din Panciu reținut ieri (vineri).
IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here