VIDEO și GALERIE FOTO: Elevii Școlii ”Ion Basgan” au cântat alături de Corul ”Pastorala” la Ateneul Popular

0
2063


    Elevii Școlii „Ion Basgan” au prezentat aseară un spectacol special, alături de Corul „Pastorala” din Focșani. Serata muzicală a avut loc în cadrul unui parteneriat dintre Corul „Pastorala” și Școala „Ion Basgan”. Spectacolul a fost unul interactiv, mai ales că artiștii profesioniști ai corului dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi au antrenat toată sala, iar publicul a cântat alături de ei. Întregul spectacol a avut loc sub egida Centenarului Marii Uniri. Pe scena Ateneului au urcat aseară aproape 50 de elevi, o clasă întreagă a cântat alături de artiștii de la Pastorala, alți copii au interpretat la pian, au fost momente de interpretare vocală, dar și de recitat, care au stârnit emoție în sufletele celor prezenți. Seara a fost deschisă de Corul Pastorala, care a intonat „Deșteaptă-te române”,”Gaudeamus Igitur”, precum și alte melodii românești, intercalate cu momentele copiilor, dans cubanez la chitară și multe alte momente speciale, admirate de micul public și îndelung aplaudate de cei din sală. Prin acest eveniment s-a dorit promovarea muzicii corale și atragerea tinerilor către muzică. „Artiștii consacrați ne-au propus o colaborare pentru a stimula tinerii artiști și pentru a-i încuraja să participe la astfel de activități”, ne-a spus profesoara Alina Dima, directoarea Școlii „Ion Basgan”.    
    În sala Ateneului s-au mai ascultat aseară piese precum „Fată de păstor”, „Pui de lei”, cântece dedicate învățătoarelor și educatoarelor, cele care cresc „vlăstarii țării” și multe alte cântece de inspirație folclorică și patriotică. Membrii Corului au pregătit o surpriză publicului și au cântat cu toții un cântec patriotic, „Pui de lei”. S-au acordat, de asemenea, diplome unor cadre didactice de la Școala „Ion Basgan”, care au activat în trecut în cadrul prestigiosului cor. Serata muzicală care a avut loc aseară se înscrie în suita manifestărilor dedicate de Corul Pastorala, Centenarului Marii Uniri. Sub genericul „Pastorala cântă Centenarul Marii Uniri” s-au cântat cântece patriotice, de inspirație folclorică dar și pentru copii.

    Profesorul Dumitru Săndulachi, dirijorul Corului Pastorala, spune că prin aceste suite se vrea atragerea elevilor către muzica corală și nu numai. Se vrea educarea tinerilor în ceea ce privește cultura muzicală sau comportamentul într-o sală de concerte. „Copiii iubesc foarte mult cântecul patriotic pentru că sunt și foarte inspirate din punct de vedere muzical și din acest punct de vedere îi atrage. Eu le predau la școală și le place. Aceste serate sunt un lucru foarte bine venit, completează ceea ce facem noi la clase, educația patriotică, plăcerea de a cânta și a socializa prin intermediul orelor de muzică. Vrem să prelungim, în acest fel, educația muzicală din sala de clasă, în sala de concert. Vrem ca cei mici să îndrăgească muzica, să învețe să vină la spectacole, cum să se comporte într-o sală de spectacole”, a spus profesorul Săndulachi.
    Spectacolul de aseară a avut un dublu țel, pe de o parte, sărbătorirea centenarului Marii Unirii de la 1918, iar pe de alta, popularizarea muzicii corale și valorificarea tinerilor talente, depistarea și promovarea talentelor. În preajma zilei de 15 iunie, va avea loc Gala tinerilor talente unde vor fi premiați copiii care s-au remarcat în domeniul muzicii. A doua gală va avea loc în preajma zilei naționale a României. Profesorul Săndulachi promite că Pastorala va intensifica concertele în aer liber pentru a se apropia cât mai mult de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here