Mandate de arestare prelungite pentru patru vrânceni acuzați de furt; unul dintre ei este cercetat în dosarul incendierilor de la Urechești

0
780


Magistrații Judecătoriei Focșani au prelungit mandatele de arestare preventivă, emise pe numele mai multor bărbați acuzați de furt. Unul dintre aceștia este cercetat și în dosarul incendierilor de la Urechești, alături de primarul localității, liberalul Nistor Bratosin.
„(…) Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (…) prelungește durata măsurii arestării preventive a inculpaților: 1.O(…) VASILE ADI, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat în formă continuată (…) 5 acte materiale (…), furt calificat (…) și nerespectarea regimului armelor și munițiilor (…) 2. B(…) IONUÈš, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) 3 acte materiale (…) 3. B(…) ȘTEFAN, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârșirea complicității la infracțiunea de furt calificat (…) 3 acte materiale (…), infracțiunea de furt calificat (…), infracțiunea de furt calificat (…) 4.I(…) POMPILIU GABRIEL, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Vrancea, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat (…) 3 acte materiale (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2018 și până la data de 24.06.2018 inclusiv. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, azi, 22 mai 2018, ora 13:45”, este decizia magistraților de la Judecătoria Focșani.
La sfârșitul lunii martie, șase persoane au fost reținute de polițiștii Biroului de Investigații Criminale de la Poliția Focșani într-un dosar de furturi din locuințe și de combustibil, faptele fiind comise în perioada decembrie 2017 – marie 2018. Doar patru dintre acestea au ajuns la instanță și au fost arestate, în timp ce față de alte două persoane procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar.
Anterior reținerilor și arestării, politiștii au efectuat 11 percheziții în municipiul Focșani, dar și în comunele Cotești și Slobozia Ciorăști și au  indisponibilizat bijuterii, telefoane, parfumuri, ceasuri, scule electrice, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte posibil furate sau despre care se credea că au fost folosite la comiterea infracțiunilor. Într-unul dintre imobilele percheziționate, oamenii legii au găsit și o armă neletală, care ar fi fost furată dintr-o locuință din Focșani. 
Suspecții din dosar sunt bănuiți că au dat cel puțin cinci spargeri, iar prejudiciul a fost estimat la 100.000 euro. Spargerile au fost date în Focșani, Mărășești și Mândrești. Anchetatorii au stabilit că bunurile sustrase erau vândute către alte persoane sau folosite în interes personal, în funcție de nevoile fiecăruia dintre hoți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here