Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799
Ediția: Joi 23 ianuarie 2025 Nr. 6799

Ce faci cu șemineul când nu oferă spectacolul flăcărilor?


În procesul de design interior al casei, pe lângă căldura de la o sursă de tip calorifer, tot mai multă lume optează acum și pentru folosirea unui șemineu, mai ales unul cu lemne, care cu siguranță îți va furniza surplusul de căldura mult visat. Să nu mai punem faptul ca trosnetul lemnelor, inconfundabil, te va duce cu gândul la o cabana din munți sau la copilăria petrecută alături de bunici. Și nu doar șemineul pe lemne este la mare căutare, apariția de noi modele se datorează și faputului că cerințele de lucruri noi sunt tot mai mari. Așa au apărut bioșemineele sau șemineele pe gaz, iar gama de șeminee existentă astăzi pe piață este extrem de diversificată.
Te întrebi ce faci cu șemineul din primăvară și până la iarnă, perioadă în care nu vei mai aprinde focul în el?
În primul rând, trebuie să te asiguri că ai inchis ermetic clapeta șemineului. Dacă nu faci acest lucru este posibil să începi să simți un curent neplăcut, din pricina evacuării aerului prin șemineu. În plus, păstrând clapeta deschisă vei avea neplăcerea de a primi în casă fie aer cald fie rece, ceea ce poate să afecteze consumul instalațiilor de reglare a temperaturii.
În al doilea rând, este de reamintit curățenia șemineului. Acesta este momentul de a curața cu atenție interiorul șemineului. Probabil poti să faci și tu lucrul acesta dacă ești dispus să sacrifici timp și energie, dar există întotdeauna opțiunea de a cere suportul unui specialist. Contactează specialiștii de la Pefoc, iar ei îți vor trimite persoana potrivită care să curețe eficient șemineul tău.
După aceste etape poți să îl decorezi în așa fel încât să rămână un semineu de decor, care să atragă în continuare toate privirile. Câteva idei pe care le-ai putea să le folosi ar fi: lumânări aprinse pentru a păstra aerul romantic sau introducerea unor borcane umplute cu fruze frumos mirositoare, decorarea interiorului cu flori de câmp sau cu flori uscate pe care le puteti vopsi așa cum sunteți inspirați, depozitarea provizorie a unor cățti (instalarea a unor rafturi provizorii din lemne de foc pentru șemineu) sau a unor cutii colorate.
În ultimul rând este de reținut că înainte ca vremea rece să se instaleze este momentul pregătirii pentru iarnă a șemineului. Aici este de obicei indicat să chemi un specialist. Acesta va curața coșul, va pregăti șemineul de iarnă și îți va indica dacă sunt reparații de făcut. Indiferent de forma, tip sau tehnologie, plăcerea de a readuce atmosfera tradițională într-o casă primitoare face din șemineu un punct forte, de mare importanță în locuință.

Acum că știi cum poți face ca șemineul să rămână vedeta living-ului chiar și în perioada în care nu dă căldură, mai rămâne doar să vizitezi magazinul online www.semineesibiu.ro,  parte a grupului PEFOC.ro să alegi modelul dorit și să aștepți ca specialiștii să îl monteze într-un mod cât mai profesionist. Gama largă de produse îți pune la dispoziție de la clasicele șeminee pe lemne și șeminee electrice sau tip centrală, semineu pe gaz, șeminee cu bioetanol, la accesorii, diverse focare pentru semineu cu calorifere,  coșuri de fum, dar și transport și consiliere gratuită.

1 COMENTARIU

  1. In timpul acesta trebuie curatat , trebuie verificat ca, clapeta de admisie sa fie inchisa, trebuie curatat cosul de fum si pregatit pentru toamna, iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?