PNL execută din nou ordinele lui Iohannis, pentru a mai răsturna un guvern social-democrat; PSD: „La ce au de gând să dea foc acum?“

0
779


    „Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut de 5 ori demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului”, susțin liderii social democrați. Reacția liderilor PSD vine după ce s-a aflat că președintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă după ce Guvernul a adoptat memorandumul privind mutarea ambasadei Israelului de la Tel Aviv la Ierusalim. Întrebat ieri despre demersul președintelui PNL, Liviu Dragnea a declarat că este o prostie. „Ce pot să comentez la prostia asta? Totuși e Ziua Eroilor. Nu mă puneți să vorbesc despre oameni care nu au nicio legătură cu eroii”, a răspuns Liviu Dragnea.
    De altfel, liderii social democrați cred că președintele Klaus Iohannis dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. „Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România și care a mărit veniturile românilor. Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție”, susțin liderii social democrați.
    Aceștia au ținut să reamintească faptul că guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului din 2015 Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanță zilele trecute, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, iar proiectele de guvernare au fost blocate. Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută, consideră social-democrații. „Azi, modul de operare din 2015 pare să se repete. Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal și democratic. Plângerea penală e pusă în mișcare. Întrebarea pe care ne-o punem și care ne inspăimântă este: la ce au de gînd să dea foc acum?”, au adăugat liderii PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here