Stația de Pompieri Panciu sărbătorește 20 de ani de activitate

0
557


Pompierii vrânceni sărbătoresc 20 de ani de la operaționalizarea Stației de Pompieri Panciu
 
Cele două decenii de activitate a Stației de Pompieri Panciu vor fi marcate, vineri 18 mai 2018, într-un cadru festiv, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al Județului Vrancea.
Cu această ocazie, la sediul subunității Panciu din b-dul Independenței nr.6 va avea loc o ceremonie militară dedicată împlinirii celor 20 de ani de activitate, iar porțile unității vor fi deschise în intervalul 11.00-13.00 pentru toți cei care vor să ne cunoască activitatea și să sărbătorească alături de noi.
Pompierii pănceni au pregătit pentru cei care doresc să se familiarizeze cu specificul instituției expoziții cu tehnica și mijloacele de intervenție aflate în dotare. De asemenea, vizitatorii vor fi informați despre riscurile specifice și modul de comportare în diferite situații de urgență. 
Stația de Pompieri Panciu are repartizat un raion de intervenție cu o suprafață de aproximativ 750 km pătrați, care cuprinde orașul Panciu și orașul Mărășești, 7 comune, 34 sate, cu un număr total de 17200 gospodării cetățenești și locuințe și o populație de aproximativ 47500 locuitori. În cadrul Stației de pompieri Panciu funcționează Punctul de lucru Soveja care asigură etapa I a intervenției în localitățile Soveja, Câmpuri și Răcoasa mai puțin satul Varnița.
În prezent, subunitatea dispune de trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și 67 de pompieri profesioniști fiind în măsură să intervină cu operativitate și eficiență în vederea gestionării tuturor situațiilor de urgență la care este solicitată, pentru a restabili starea de normalitate.
Aniversarea celor 20 de ani de existență este un prilej de retrospectivă a activităților desfășurate de-a lungul timpului care au constat în intervenții de stingere a incendiilor, misiuni de înlăturare sau limitare a consecințelor diferitelor situații de urgență, calamități naturale și alte catastrofe. În tot acest timp, pompierii pănceni au slujit cu devotament și profesionalism la menținerea climatului de siguranță în raionul de intervenție fiind la datorie 24 de ore din 24.

Compartimentul Informare și Relații Publice al I.S.U. Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here