Percheziţie acasă la fiul unui primar din Vrancea, în cadrul operaţiunii “Ziua Z”

0
8183


    Peste 200 de percheziții au efectuat politiștii din mai multe județe ale țării ieri, în cadrul operațiunii „Ziua Z”, operațiune coordonată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală. Printre județele în care s-au făcut percheziții s-a numărat și Vrancea. În județul nostru a fost efectuată o singură percheziție, iar persoana vizată a fost fiul unui primar.
Potrivit unor surse oficiale, dosarul în care ar fi vizat și fiul primarului face referire la infracțiuni de natură economică și este instrumentat de polițiștii de la Bistrița Năsăud. Pe numele fiului edilului vrâncean nu a fost emis mandat de aducere, așa că politiștii de la crimă organizată au făcut doar câteva verificări, după care au plecat. 
    În total, percheziții s-au făcut în 28 de județe în dosare ce au ca obiect infracțiuni de criminalitate organizată. „La data de 16 mai a.c., politiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalițății Organizate, cu sprijinul mai multor unități de poliție și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 15 acțiuni operative, în cadrul mai multor dosare penale. Sunt puse în executare 238 de mandate de percheziție în Bucuești și 28 de județe (Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caraș, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud), urmând a fi audiate peste 290 de persoane. Dosarele în cadrul cărora sunt efectuate perchezițiile vizează comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani.
În alte dosare se efectuează cercetări pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, se efectuează cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulație de instrumente electronice de plată contrafăcute, deținere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale și fals informatic. Totodată, sunt efectuate percheziții în dosare penale în care sunt cercetate fapte de trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism și mărturie mincinoasă. La operațiune participă peste 600 de polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene și luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române”
, au transmis reprezentanții Poliției Române prin intermediul unui comunicat de presă. 
    Åži procurorii DIICOT au postat un comunicat cu privire la acțiunea de amploare pe care a denumit-o operațiunea „Ziua Z”. Procurorii DIICOT au arătat că acțiunile concentrate declanșate ieri la nivel național sunt „rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT și Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc și de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum și infractiuni cu violență, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here