Hugh Grant, „panicat” de rolul deputatului gay Jeremy Thorpe din filmul „A Very English Scandal”

0
476


Hugh Grant a dezvăluit că s-a temut de rolul lui Jeremy Thorpe în ecranizarea BBC despre relația fostului parlamentar liberal cu fostul model Norman Scott, motiv pentru care a încercat să se documenteze cât a putut de bine despre personalitatea politicianului, relatează Press Association într-un articol de săptămâna trecută. Filmul în trei părți despre acest scandal foarte mediatizat va fi prezentat de BBC începând de duminică. Grant va juca rolul principal în „A Very English Scandal”, un film în trei părți care spune povestea adevărată a relației lui Thorpe și Scott din anii 1960, și a procesului foarte mediatizat în urma căruia Thorpe a fost achitat pentru uciderea fostului iubit.
Vedeta filmului „The Four Weddings and a Funeral” a spus că după ce a acceptat rolul a devenit panicat de ce va crede publicul despre modul în care el îl portretizează pe Thorpe, fost lider al Partidului Liberal în perioada 1967-1976. „Nu-mi este caracteristic să fac vreo pregătire pentru rol, dar am fost destul de panicat de acest proiect. M-am gândit pur și simplu: ‘Toată lumea o să vadă filmul’. Mi-e teamă în mod special de publicul britanic și mi-am spus: ‘Oh, este BBC’, toată lumea o să-l vadă’ „, a declarat actorul pentru agenția britanică de știri. „Așa că m-am panicat și am citit toate cărțile despre acest subiect. Am mers să mă întâlnesc cu mulți oameni care l-au cunoscut pe Thorpe. Am dezgropat filme vechi, unele din arhivele BBC care nu au mai fost văzute de decenii”, a relatat Hugh Grant. „Nu știu dacă asta a făcut vreun bine, dar a părut să mă liniștească puțin”, a mărturisit el.
În „A Very English Scandal” rolul lui Scott este jucat de actorul din seria James Bond Ben Whishaw, regia este asigurată de Stephen Frears, iar scenariul a fost scris de Russell T Davies, fostul șef al scenariștilor serialului „Doctor Who”.

Continuarea pe https://bit.ly/2ImXraq

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here