GALERIE FOTO: Premium Porc a inaugurat laboratorul IT de la Școala Gimnazială nr.2 Mărășești

0
3563


    Grupul de companii Premium Porc a inaugurat, ieri, laboratorul IT donat Școlii Gimnaziale nr. 2 Mărășești. Laboratorul IT a fost câștigat la Bursa Proiectelor Școlare Premium Porc 2017 de echipa „Centenar Digital” a unității școlare. În urma competiției grupul de companii „Premium Porc” a reabilitat complet, a mobilat și a utilat cu 15 PC-uri, un laptop, o imprimantă și o tablă interactivă, o sală de clasă pe care a transfomat-o într-un laborator IT modern. Panglica inaugurală a fost tăiată de reprezentantul Premium Porc, Rareș Popelca și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Vrancea, Lauriana Ailincuței. Prezentarea școlii a fost făcută de directorul unității, profesorul Mirela Lorelai Novetschi. Pentru a marca evenimentul, a fost organizată o mică expoziție cu medaliile veteranilor din Mărășești, iar copiii școlii au realizat imitații ale medaliilor din Primul Război Mondial pe care le-au oferit invitaților. Directorul Școlii a arătat că ideea de a prezenta școala într-o secvență istorică este de „o genială simplitate” dar a fost o muncă de echipă a profesorilor, elevilor, părinților. „Dacă nu noi, Mărășeștiul, atât de vizibil pe harta României în acest an prin Vrancea Eroică și prin Parcul Memoriei Naționale, atunci cine? Dacă nu acum, în anul Centenarului, atunci când? Acești copii au vrut să facă ceva pentru școala lor și, deși armele s-au schimbat, 100 de ani mai târziu, ei au luptat pentru școala lor, au câștigat și acum sărbătoresc victoria alături de dumneavoastră. Mulțumesc firmei Premium Porc pentru această dotare atât de necesară școlii noastre”, a spus directorul Școlii, profesorul Mirela Lorelai Novetschi.
    Inspectorul general al ISJ Vrancea, profesorul Lauriana Ailincuței, a ținut să îi felicite pe membrii echipei pentru munca de echipă de pe perioada competiției. „Vă mulțumesc pentru că m-ați invitat astăzi aici, în numele Inspectoratului școlar vă felicit pentru că voi sunteți cei mai importanți, întotdeauna. Noi, cei mari, trebuie să facem tot ce putem pentru ca vouă să vă fie bine la școală. Astăzi, aici, la Mărășești s-a făcut un pas înainte pentru ca voi să fiți mândri că sunteți elevi ai acestei unități școlare. Felicit cadrele didactice care au stat în spatele vostru și au coordonat și, nu în ultimul rând, aducem mulțumiri organizatorului, celui care a avut inițiativa acestui concurs care a ajuns deja la a cincea ediție, Premium Porc. Ne-am dori ca și alți întreprinzători să urmeze modelul dumneavoastră pentru că, vă asigur, copiii din Vrancea merită orice efort pe care îl depuneți pentru ca lor să le fie mai bine”, a spus inspectorul general.
    O contribuție importantă la succesul echipei de la Mărășești au avut-o autoritățile locale. Primarul Valerică Chitic a menționat că, practic, tot orașul a fost o singură echipă iar rezultatul a fost câștigarea concursului. „Mulțumim organizatorilor acestui concurs, mulțumesc frumos tuturor copiilor, profesorilor pentru că au câștigat acest concurs. Cred că tot orașul noastru a fost o singură echipă. Am asigurat microbuze la dispoziție pentru transportul la Focșani, să ajutăm echipa. Se dovedește că dacă suntem uniți, câștigăm”, a spus primarul Chitic.

Premium Porc pregătește ediția din acest an a Bursei Proiectelor Școlare

    Reprezentantul grupului de companii Premium Porc, Rareș Popelca, a declarat că investițiile în educație, în toate zonele în care operează grupul, reprezintă o direcție strategică a companiei. Grupul de companii a început să investească în acțiuni de responsabilitate socială în urmă cu aproximativ cinci ani, una dintre preocupări fiind sprijinirea educației. În această perioadă, compania Premium Porc a crescut mult la nivel național iar acum este al doilea producător de carne de porc din România. Rareș Popelca a precizat că deja se pregătește cea de-a șasea ediție a Bursei Școlare Premium Porc, la care se speră că vor fi prezenți mai mulți participanți decât la edițiile anterioare.
„Sprijinirea educației este unul dintre pilonii de bază și o zonă strategică pe care compania noastră o susține în toate localitățile în care activăm. Am ajuns la a cincea ediție a Bursei Școlare Premium Porc și ne bucurăm deosebit de mult. Iată că împreună am reușit să transformăm concursul de proiecte școlare Bursa Premium Porc într-o tradiție în județul Vrancea, așteptat an de an în rândul școlilor. Ne bucură extrem de mult să vedem că, de la an la an, numărul de participanți și gradul de implicare a crescut și mulțumim pe această cale școlilor și Inspectoratului Școlar. De fiecare dată am spus că avem parte de o ediție specială. Într-adevăr, ediția de anul acesta este cu totul deosebită deoarece ne aflăm în anul centenarului, ne aflăm aici, la Mărășești, pentru a inaugura al doilea laborator de IT oferit de compania noastră, în Mărășești unde, în Primul Război Mondial, au avut loc unele dintre cele mai importante bătălii. Sper și am încredere că vă veți folosi cu toții și vă veți bucura de acest laborator de informatică și vă va ajuta în procesul vostru de dezvoltare. Mulțumesc acestor copii care păstrează vii tradițiile românești. Le mulțumesc deoarece datorită lor, voi, ceilalți copii și generațiile viitoare ale localității Mărășești, se vor putea bucura de acest laborator”, a spus reprezentantul Premium Porc, Rareș Popelca.

20 de școli au participat la Bursa Școlară Premium Porc 2017

    La ediția 2017 a evenimentului „Bursa Școlară Premium Porc” s-au înscris 20 de echipe care au concurat pentru unul din cele 3 premii oferite de Premium Porc Group. Marele premiu al „Bursei Școlare Premium Porc Group 2017” a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale nr. 2 Mărășești cu proiectul „Centenar digital”. Echipa a câștigat pentru școala gimnazială un laborator IT format din 15 PC-uri, un laptop, un Smart Board și o imprimantă, toate conectate în rețea. De asemenea, compania a decis să renoveze complet o sală de clasă și să o mobileze de la 0. Totodată, fiecare membru al echipei a primit și un laptop cadou. Locul II a revenit echipei „Arhitecții Viitorului” de la Școala Gimnazială „Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica”, Sihlea.  Aceștia au primit cadou câte o tabletă. Locul III a fost ocupat de două echipe: Școala Gimnazială Pufești și Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, Gugești. Membrii ambelor echipe au primit câte un smartphone cadou. Grupul de companii Premium Porc a oferit și un premiu special tuturor membrilor celor patru echipe – o excursie de o zi la București cu vizită la Muzeul Antipa și apoi vizită în Christmas Market.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here