Un oraș spaniol vrea să colaboreze cu autorități locale din România pentru derularea unor proiecte europene

0
388


Municipalitatea Sant Cugat del Vallès (Spania) caută autorități locale și/sau regionale interesate de afaceri, antreprenoriat și economie socială pentru cooperare în cadrul unui proiect, pentru cea de a 4-a cerere de propuneri a programului INTERREG Europe. Documentele cererii sunt deja disponibile oficial pe pagină web: https://www.interregeurope.eu/projects/apply-for-funding/. Cererea a fost deschisă pe 7 mai și va avea termenul limită pentru aplicare 22 iunie.
O fișă de prezentare în română va fi transmisă de Biroul UNCJR Bruxelles în momentul deschiderii perioadei de aplicare, astfel încât să fie acoperite toate noutățile publicate sau modificările anunțate, în caz că acestea vor exista. Cererea prevede 4 teme prioritare: 1) cercetare și inovare, 2) competitivitatea IMM-urilor; 3) economia cu emisii scăzute de carbon; 4) mediu și eficiența resurselor. Tematica de interes pentru propunerea municipalității Sant Cugat del Vallès: prioritatea 2 – Competitivitatea IMM-urilor – Municipalitatea spaniolă dorește să fie partener în cadrul unui consorțiu care va viza prin proiectul propus oricare dintre următoarele arii de interes: îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici, mai degrabă decât a celor mijlocii, prin programe de sprijin/ mentorat/ rețele; parcuri industriale inteligente; rețele urbane de afaceri; internaționalizarea IMM-urilor; mobilitate eficientă și durabilă a parcurilor de afaceri, promovarea Planurilor de mobilitate; abordare de tipul parcurile de afaceri către centrul orașului și invers pentru integrarea acestora în oraș; parcuri industriale pentru sănătate (Sant Cugat este Orașul european al sportului 2018); proiectele sunt concepute pentru a încuraja exercițiile în aer liber în parcurile de afaceri; conectarea talentelor din universități și companii; accesul la finanțare alternativă; economia circulară; Adaptarea Agendei ONU 2030 la Planul Municipal de Acțiune.
Contact pentru detalii și manifestarea interesului: Gerard Mayol, mayolag@diba.cat. O fișă de prezentare este anexată acestei note de informare. Fișa de prezentare a acestui tip de proiect se găsește pe site-ul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, respectiv-www.uncjr.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here