Premieră în România: Tranzacţie de două milioane de euro cu OneCoin pentru un teren din Băicoi

0
491


Un grup de oameni de afaceri a realizat cea mai mare tranzacție cu moneda digitală OneCoin din România, de aproape două milioane de euro, care a vizat un teren din localitatea Băicoi, județul Prahova, pe care urmează să fie realizat un cartier de locuințe. Tranzacția a fost realizată prin intermediul platformei DealShaker.
Potrivit unui comunicat al Frames Media Network, care citează datele din platforma de tranzacționare DealShaker, investitorii au plătit 89.588,38 OneCoin pentru terenul de 7.000 de metri pătrați situat pe DN 1 Ploiești – Brașov, suma reprezentând echivalentul a aproape două milioane de euro.
Astfel, conform experților DealShaker, este cea mai mare tranzacție cu moneda digitală OneCoin realizată vreodată în România, pe platforma de ecommerce, acolo unde sunt prezenți peste 30.000 de parteneri din țara noastră. Prin intermediul DealShaker se comercializează anual milioane de bunuri și servicii din toate domeniile, de la produse de îmbrăcăminte, alimente, servicii turistice, terenuri, mașini etc. Tranzacțiile se realizează cu OneCoin, o monedă digitală bazată pe criptografie. La fel ca și codul de bare sau seria trecută pe o factură, fiecare monedă digitală este unică. Spre deosebire de alte criptomonede precum Bitcoin, OneCoin este folosită exclusiv pentru tranzacțiile dintre persoanele membre ale comunității, pe platforma DealShaker.
Moneda este imposibil să fie folosită în cazuri cu valențe penale, precum atacurile hackerilor asupra calculatoarelor din întreaga lume deoarece OneCoin include standardul KYC, care stochează și securizează datele de tranzacționare dintre utilizatori, spun experții DealShaker. „Bitcoin a făcut treabă bună, de pionierat, însă noi venim cu foarte multe lucruri îmbunătățite. Avem o procedură ‘know your customer’, cunoaștem datele clientului, unde nu se pot face tranzacții anonime. Avem o procedură ‘anti money laundering’, unde nu există un mod de a spăla bani și așa mai departe. Suntem partea soft și elegantă a criptovalutei și încercăm să invităm oamenii în acest concept nou, pentru că vorbim despre educație financiară și încercăm să educăm oamenii cât mai mult să înțeleagă ce este această criptovalută, cu ce îi poate ajuta pe ei în viitorii ani și cum va funcționa ea. România este una dintre cele mai active țări în comunitatea DealShaker, semn că oamenii de afaceri români au înțeles potențialul de business generat de această platformă”, a declarat Cristi Călina, partener OneLife Romanian Diamond.
În ultimul an, la nivel internațional, numărul tranzacțiilor cu OneCoin a crescut de la 7 milioane la 150 de milioane, platforma înregistrând un rulaj de peste 3 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here