Material lemnos confiscat de polițiști

0
436


Luni, 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Odobești au acționat pe raza de competență pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. Astfel, polițiștii au depistat pe DN 2 M, pe raza comunei Broșteni, patru bărbați cu vârste între 30 și 61 de ani, din comuna Mera, în timp ce transportau cu autoutilitare material lemnos.
În urma măsurării materialului lemnos de către organele silvice s-a constatat că nu corespundea din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în documentele de însoțire, fapt pentru care a fost luată măsura confiscării a 5,62 m.c. lemn foc. De asemenea, cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform Legii 171/2010.

La aceeași dată, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nereju au identificat în apropierea locuinței unui bărbat, de 46 de ani, din localitate, cantitatea de 2,186 m.c. lemn rotund brad, pentru care nu deținea documente de proveniență.
S-a procedat la sancționarea contravențională a celui în cauză, conform Legii 171/2010 actualizată și confiscarea cantității de 2,186 m.c. lemn rotund brad.

De asemenea, în jurul orei 11.15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Nereju au identificat în apropierea locuinței unui bărbat, de 35 de ani, din comuna Nereju, cantitatea de 1,960 m.c. cherestea rășinoase, pentru care nu deținea documente de proveniență.
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010  actualizată totodată fiind dispusă confiscarea cantității de 1,960 m.c. cherestea rășinoase.

Biroul de presă al IPJ Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here