”Încetaţi să vă plângeţi”, le spune Schwarzenegger militanţilor pentru mediu

0
433


Regiunile lumii ar trebui să acționeze împreună pentru a proteja mediul, în loc să se plângă de starea climei, a declarat marți, la Viena, actorul și fostul guvernator al Californiei Arnold Schwarzenegger, citat de DPA. „Încetați să vă plângeți”, a declarat el în cadrul unei conferințe de mediu numită Austrian World Summit.
Politicianul născut în Austria a făcut și un apel la președintele american Donald Trump, care a retras SUA din cadrul Acordului de la Paris privind combaterea încălzirii globale. „Ce parte veți alege?, a întrebat Schwarzenegger. „Noi alegem să facem planeta măreață și sănătoasă din nou”, a spus el, făcând aluzie la sloganul lui Trump „Make America Great Again”. Schwarzenegger a venit la Viena la doar câteva săptămâni după ce a suferit o operație la inimă. El a glumit că chirurgul său i-a promis că va avea grijă de el din motive politice. „Ești singurul republican cu inimă. Ești o specie în pericol”, i-ar fi spus medicul, potrivit lui Schwarzenegger.
Fostul guvernator al Californiei le-a spus celor 1.200 de participanți la conferință, printre care și secretarul general al ONU Antonio Guterres, că ar trebui să aibă hotărârea mentală a unui atlet când vine vorba de combaterea schimbării climatice. „Vom continua să câștigăm. De prea multe ori jucăm în apărare, în loc să trecem la ofensivă”, a spus el.
Conferința de la Viena este legată de inițiativa R20 a lui Arnold Schwarzenegger, care susține regiunile în dezvoltarea unei infrastructuri energetice verzi, notează DPA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here