GALERIE FOTO: Elevi de la Cuza, la conducerea Primăriei Focșani

0
1777


Astăzi, la Primăria Municipiului Focșani, echipa Colegiului Național Al.I.Cuza, implicată în proiectul „Mie îmi pasă, las curat în urma mea”, a prezentat etapele implementării acestuia. La discuții a participat și primarul Municipiului Focsani.
22 de elevi de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” au fost ieri prezenți la Primăria Municipiului Focșani, unde, preț de câteva ore, au deținut cele mai importante funcții în administrația orașului. Elevii au îndeplinit rolul de primar, de viceprimari sau consilieri, au realizat și apoi au aplicat un proiect de conștientizare privind necesitatea păstrării curățeniei în spațiile publice.
Vizita cuziștilor la primărie a avut loc în contextul în care aceștia au realizat un proiect de sensibilizare a opiniei publice în ceea ce privește curățenia urbană, dar și un film în cadrul proiectului Primăriei Municipiului Focșani „Mie îmi pasă, las curat în urma mea”. Elevii au realizat un flashmob și un mic montaj video cu scopul de a promova necesitatea menținerii curățeniei în spatiile publice. Filmul va rula în microbuzele aparținând societății de Transport Public Focșani. „Proiectul a presupus realizarea unui flashmob în fața Colegiului, realizarea unui videoclip ce va rula pe traseele Transport Public SA Focșani, colectarea și valorificarea peturilor folosite de elevi și utilizarea banilor pentru achiziționarea de consumabile, dar și promovarea acestei idei în alte școli din Focșani. Elevii au primit și o finanțare pentru tricouri și afișe, realizate chiar de ei. Întregul demers a presupus nu doar implicarea elevilor în promovarea nevoii de curățenie a orașului, ci și gestionarea unui proiect cu toate etapele lui: proiectare, bugetare, implementare. Mulțumim elevilor participanți pentru implicare, dar și Primăriei Municipiului Focșani pentru sprijinul acordat în implementarea proiectului”, ne-a declarat profesoara Gabriela Obodariu, care a coordonat proiectul alături de profesoara Silvia Oancia.
De asemenea, elevii au putut vizita ieri și sediul Primăriei Focșani, de la  biroul primarului și viceprimarilor, până la cele ale funcționarilor publice, ocazie cu care au aflat detalii despre diferitele activități din cadrul administrației locale. Elevii care s-au implicat în proiect sunt Drăgulean Irina Mădălina – Primar, Matei Cătălina Gabriela – Viceprimar, Ionescu Iulia – Viceprimar, Boștiog Alexandra Cristina – consilier, Èšurcanu Ana Diana – consilier, Lal Larisa – consilier, Negulescu Raluca Ioana – consilier, Grigoraș Marta – consilier, Alanei Alice Paula – consilier, Irimia Raluca Elena – consilier, Steri Ionuța – consilier, Banu Silvia – consilier, Vărzaru Elena  – consilier, Èšapu Mihaela – consilier, Grădinescu Anna – Iulia – consilier, Păun Andreea – Oana – consilier, Ciobanu Teodora Rafaela – consilier, Pătrășcanu Mihail – consilier, Vișan Valentin – consilier, Buzatu George – consilier, Lovin Ioana – consilier, Moisă Andrei – consilier. Aceștia au fost sprijiniți în proiectul lor și de câțiva voluntari, Alexandra Cătănoiu, Eugen Zdrincu, Răzvan Ștefan, Alexandru Zarza, Bianca Hristea, Florin Ursu, Bogdan Panaite.

În legătură cu acest eveniment, reprezentanții administrației locale au emis un comunicat de presă. „Marți, 15 mai 2018, la Primăria Municipiului Focșani s-a desfășurat cea de-a treia fază de implementare a proiectului Colegiului Național „Al. I. Cuza” din cadrul concursului „Mie-mi pasă! Las curat în urma mea!”. Astfel, cei 22 de elevi cuziști au prezentat în Sala Mare de Ședințe a Consiliului Local, în fața conducerii Primăriei Municipiului Focșani și a numeroși funcționari din cadrul aparatului administrativ, proiectul câștigător al locului al III-lea, care constă într-un filmuleț, o pagină de Facebook și două afișe prin care promovează curățenia în spațiul urban.
    Toate acestea umează să fie difuzate atât la sediul Primăriei Municipiului Focșani, al instituțiilor subordonate, cât și în mijloacele de transport în comun din oraș. Primarul Cristi Valentin Misăilă, de asemenea fost elev al Colegiului Național „Al. I. Cuza”, s-a declarat plăcut surprins de ideile mai micilor săi „colegi” ecologiști, felicitându-i pentru inițiativa lor și urându-le succes în derularea campaniei. Pentru buna desfășurare a acțiunilor, aceștia au la dispoziție un buget de 1.000 lei.
    Timp de aproape două ore, liceenii au avut un dialog antrenant cu Primarul Municipiului Focșani, care le-a explicat principiile de organizare și funcționare a administrației publice locale, prezentându-le totodată organigrama și toate serviciile din cadrul instituției.
    La final, elevii au fost premiați cu suma totală de 1.200 lei și cu câte o diplomă (o diplomă de „Primar pentru o zi”, două diplome de „Viceprimar pentru o zi” și 19 diplome de „Consilier local pentru o zi”), după care au fost invitați la un tur al tuturor birourilor din Primărie. Primul birou vizitat a fost chiar cel al edilului șef, elevilor prezentându-li-se harta investițiilor din Municipiul Focșani, dar și multe alte proiecte care vor fi implementate în perioada următoare”
, a transmis Biroul de presă al Primăriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here