Focșănenii, invitați alături de copii, să vadă „imaginea arhaică a unei case ţărăneşti”

0
727


    Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” vă invită în data de 19 mai 2018, ora 17:30, la vernisajul expoziției TRADIÅ¢IE ÅžI TRÄ‚INICIE ROMÂNEASCÄ‚ LA CENTENARUL MARII UNIRI. Expoziția își propune să aducă în prim plan imaginea arhaică a unei case țărănești de la începutul secolului trecut, prin obiecte vestimentare (cămăși, ii, opinci, brâie, chimire), obiecte de uz casnic (vase ceramice și din lemn – farfurii, ulcioare, linguri, căni și alte ustensile din gospodărie), precum și obiecte decorative (ștergare, blidare, covoare, cergi, măști, etc.), toate realizate manual. Tot aici va fi creat un mic atelier de crestături în lemn, unde meșteri populari – Victorița și Pavel Lupașc de la Nereju – vor confecționa, din lemn, obiecte tradiționale, chiar sub ochii dumneavoastră. Prezintă, profesor – Venera Arvinte.
    Acest evenimente se înscrie în CENTENARUL MARII UNIRI de la 1918 și în NOAPTEA MUZEELOR 2018 – ediția a XIV-a – proiect național realizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România – și se va desfășura la Muzeul Trepte de Istorie (Piața Unirii).
    Vă așteptăm să fiți prezenți împreună cu copiii dumneavoastră la această frumoasă seară dedicată tradiției pe meleaguri românești.

DIRECTOR,
Valentin Gheorghiță

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here