Cinci bivoli au provocat haos pe o autostradă din Germania

0
536


Câțiva bivoli a pătruns luni pe autostrada A3 din Germania provocând haos în trafic timp de câteva ore, informează agenția DPA. Cele cinci animale, printre care se numărau o bivoliță și doi pui, au scăpat de pe o pășune din apropiere și au ajuns duminică pe autostradă, în apropierea orașului Leverkusen situat în vestul țării. Echipajele de poliție și pompieri au încercat timp de câteva ore să prindă animalele. În timpul operațiunii traficul pe ambele sensuri a fost suspendat și s-au creat ambuteiaje.
Cu ajutorul a două camioane și a mai multor mașini de patrulare, polițiștii au reușit să limiteze accesul animalelor, însă acest lucru nu a pus capăt aventurii acestora pe autostradă, exemplarele reușind să fugă printre autovehiculele staționate, după cum a explicat purtătoarea de cuvânt a poliției. Un medic veterinar de la Grădina Zoologică din Köln a fost chemat la fața locului și a reușit să sedeze bivolii care au fost apoi ridicați cu o macara aparținând Departamentului de Pompieri din Köln și – cu ajutorul unui fermier din zonă – au fost încărcați într-un camion.
Purtătoarea de cuvânt a declarat că animalele au fost transportate înapoi pe pajiștea de pe care au scăpat. Operațiunea polițiștilor și pompierilor a luat sfârșit luni dimineața după nouă ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here