Box – Cătălin Paraschiveanu, a 17-a victorie la profesioniști!

0
494


    Multiplul campion național de box, focșăneanul Cătălin Paraschiveanu, fost deținător al Centurii WBC Mediteranean, a boxat vineri, 11 mai, seara, pe ringul din Polideportivo Ciudad Jardín, Malaga, Spania, pentru a optusprezecea oară la profesioniști. Adversar i-a fost Mamadou Goita din Mali, un boxer cu o carieră mai scurtă la profesioniști, dar care a avut suficientă abilitate ca să evite lupta! Așa cum mi-a spus Cătălin, Mamadou Goita a „avut un stil de luptă non combativ!” pentru care arbitrul de ring „ar fi trebuit să-l penalizeze, dar nu a făcut-o!”. Stilistul Cătălin Paraschivenu a punctat, totuși, suficient de mult și de clar pentru a fi declarat câștigător la puncte cu decizie majoritară.
    Pentru campionul de la Focșani, rezident la Milano, unde este component al clubului OPI SINCE 82, a fost a 17-a victorie obținută în 18 dispute, începând cu cea din 23 februarie 2014 din ringul de la Spazio Abbadesse din Milano.
    În prodigioasa lui carieră la profesioniști, Cătălin Paraschiveanu a fost întrecut o singură dată, prin decizie tehnică, dată de arbitri și contestată de sportivul focșănean în meciul din Spania, de la Plaza de Toros, Illescas, pentru păstrarea Centurii WBC Mediteranean, cu spaniolul Adasat Rodriguez, la 2 iulie 2017. De atunci, Cătălin Paraschiveanu a reluat șirul victoriilor în următoarele trei meciuri, cel mai recent fiind cel de vineri cu Mamadou Goita.
După victorie, Cătălin a postat pe facebook: ” O noua victorie! Mulțumesc tuturor pentru încurajări și echipei Altdorf Tehnik pentru susținere!”
Iar pe pagina sa de facebook a OPI SINCE 82 a scris sâmbătă, 12 mai, că „Noaptea trecută, la Malaga, Cătălin Paraschivenu l-a învins pe Mamadou Goita îmbunătățindu-și recordul său remarcabil. Acum are 17 victorii față de o (nefericită) înfrângere!”
    Cătălin Paraschiveanu, cu care am vorbit duminică, mi-a spus că va veni pentru o săptămână acasă, la Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here