O familie din Texas a adoptat doi ”pisoi” care s-au dovedit a fi pui de râs

0
552


Cu ochi mari albaștri și codițe viguroase, doi pui de felină adoptați de o familie din orașul San Antonio din Statele Unite au părut adorabili până când, la numai șapte săptămâni de viață, au început să sfâșie biberoanele cu lapte și să îi muște de mâini pe cei care încercau să-i hrănească, informează Reuters. Membrii familiei, ale căror nume nu au fost făcute publice, au declarat autorităților că au crezut că puii făceau parte dintre exemplarele rare și foarte apreciate de pisici domestice din rasa Bengaleză. Însă, micile feline s-au dovedit a fi exemplare de râs roșu, o specie sălbatică.
Puii au fost predați în această săptămână unui adăpost, iar autoritățile au anunțat joi că familia este investigată pentru posibila încălcare a legislației statului Texas privind speciile de animale sălbatice. ”Puii de pisică Bengaleză arată ca pisicile domestice. Ele nu seamănă cu pisicile sălbatice”, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Serviciului pentru Protecția Animalelor din San Antonio, Lisa Norwood, adăugând că cele două specii sunt foarte rar confundate.
Familia a declarat inițial reprezentanților serviciului că a descoperit puii abandonați pe o alee. Ulterior, ei au mărturisit că cele două feline au fost găsite de o rudă într-o ronă rurală apropiată și au fost aduși în San Antonio, după cum a explicat Norwood. În cazul în care se dovedește că membrii familiei care au luat puii cunoșteau că aceștiau erau exemplare de râs roșu pot fi acuzate de perturbarea vieții animalelor sălbatice, au precizat autoritățile.
Între timp, autoritățile o caută pe mama puilor deoarece în cazul în care aceasta nu este găsită cei doi nu se vor mai putea întoarce niciodată în sălbăticie. Puii sunt îngrijiți cu cât mai puțin contact uman pentru a nu-și pierde frica naturală de oameni care îi ajută să supraviețuiască ținându-i departe de zonele populate, a explicat Lynn Cuny, fondatoarea centrului Wildlife Rescue and Rehabilitation unde sunt găzduite exemplarele. ”Atunci când creștem astfel de puiuți, care nu trebuiau să fie luați de lângă mama lor, este nevoie multă muncă pentru a ne asigura că rămân sălbatici”, a spus Cuny. ”Oamenii nu sunt prietenii lor, noi suntem dușmanii’, a adăugat ea.
În cazul în care mama puilor nu va fi găsită, ei vor rămâne timp de un an în cadrul rezervației de 85,8 hectare, iar ulterior vor fi eliberați într-un habitat protejat. ”Cel mai bun sfat este ca oamenii să lase animalele sălbatice în pace, în special puii, pentru că părinții lor sunt mai mereu prin preajmă”, a precizat Cuny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here