Femeie din Focșani, condamnată cu suspendare după ce a susținut că i-a dat bani în plic unui preot

0
2770


O focșăneancă de 51 de ani, trimisă în judecată după ce ar fi mințit că i-a dat bani în plic unui preot, bani ce urmau să ajungă la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, a fost condamnată la închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În plus, ea a fost obligată de magistrații de la Judecătoria Focșani să achite suma de 10.000 lei, daune morale, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Soluția poate fi contestată.
 „(…) condamnă pe inculpata P(…) Nela la pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. (…) dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. (…) obliga inculpata ca pe durata termenului de supraveghere sa respecte următoarele măsuri de supraveghere: a. să se prezinte la Serviciul de Probațiune, la datele fixate de acesta b. să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa c. să anunte, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și intoarcerea d. să comunice schimbarea locului de muncă e. să comunice informații și documentele de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. (…) obligă inculpata să presteze 70 zile muncă neremunerată, în cadrul Primăriei localității Focșani sau la AJOFM Focșani, județul Vrancea. (…) impune inculpatei ca pe durata termenului de supraveghere sa frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate (…)”, se arată în hotărârea instanței de judecată.
Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei s-a constituit parte civilă în acest dosar. De altfel, și plângerea împotriva femeii a fost făcută tot de către reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei. Instanța a admis în parte acțiunea civilă și a obligat-o pe femeie să achite o sumă de bani. „(…) admite în parte acțiunea civilă intentată de partea civilă Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și obligă inculpata către aceasta la plata sumei de 10.000 lei reprezentând daune morale (…). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare pentru procuror și inculpat”, a mai hotărât instanța.
Focșăneanca a fost trimisă în judecată la finele anului trecut. Conform rechizitoriului întocmit de procurori și trimis la instanță, la data de 4 februarie 2016, cu ocazia audierii în calitate de martor într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, femeia ar fi făcut afirmații mincinoase. Plângerea în cazul ei a fost făcută de reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.
La audieri, femeia le-a povestit anchetatorilor că, în vara anului 2013, un preot din Focșani a venit cu mașina personală la domiciliul unei alte persoane, martoră în acest dosar. Focșăneanca a susținut că odată ajuns la destinație, preotul ar fi coborât din autoturism și ar fi mers în garajul unui imobil, unde s-a întâlnit cu ea. La indicațiile proprietarei imobilului, focșăneanca susține că i-a oferit preotului un plic alb, în care era suma de 20.000 lei. Inculpata a susținut că banii urmau să ajungă la Înalt Preasfințitul Părinte Ciprian. Conform celor reținute de procuror în rechizitoriu, motivul pentru care preotul ar fi primit banii și ar fi urmat să-i ducă la Buzău ar fi fost acela de a fi păstrat preot în funcție la o parohie din Focșani.
Audiată de procuror, în dosarul în care acum a fost condamnată, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, inculpata a recunoscut fapta. A susținut că a săvârșit-o pe fondul unor neînțelegeri pe care le-a avut cu Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei și a dorit să se răzbune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here