Bistriţa-Năsăud: Poiana cu narcise din Munţii Rodnei își așteaptă vizitatorii, timp de două săptămâni

0
522


Poiana cu narcise din Parcul Național Munții Rodnei a înflorit, iar turiștii sunt așteptați în următoarele două săptămâni să se bucure de acest peisaj, la altitudinea de 1.600 metri, a anunțat administrația parcului pe pagina de socializare. „Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la Poiana cu narcise din Valea Vinului că este pregătită să-i întâmpine! (…) Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 2 săptămâni, începând cu această dată”, se precizează într-o postare pe Facebook.
Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) este situată pe versantul estic al Muntelui Saca, la o altitudine de 1.600 m, și este declarată rezervație prin Legea 5/2000, având o suprafață de 5 hectare. Perioada de înflorire este în lunile mai-iunie, iar, pe lângă covorul alb de narcise, turiștii pot admira și alte flori de munte: argințica, gențiana, brândușele de primăvară.
Administrația Parcului Național Munții Rodnei le-a reamintit turiștilor că este interzis să rupă florile din această rezervație. „Turiștilor care vor vizita Poiana cu narcise le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona și îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat”, se mai arată în mesajul de pe pagina de socializare a instituției.
La rândul său, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că jandarmii montani vor intensifica patrulările în zonă în perioada următoare, pentru a putea veni în sprijinul turiștilor care vor vizita Poiana cu narcise de pe Muntele Saca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here