Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a dispus demararea acțiunilor specifice perioadei premergătoare zilei de 1 Mai, prin intensificarea controalelor oficiale și a măsurilor care trebuie aplicate pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare, informează ANSVSA printr-un comunicat remis, marți, AGERPRES. „Scopul acțiunii este protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și a creșterii rulajului de marfă pentru unitățile din industria alimentară din zonele de agrement și localitățile de interes turistic”, se menționează în comunicat. La aceste acțiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) județene, circumscripțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (CSVSA) dar și ai circumscripțiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ). Controalele urmăresc respectarea condițiilor de igienă în unitățile supuse controlului sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, situate în special în zonele de agrement/ localitățile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pelerinaje la așezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase, hramuri bisericești).