Angajatorii români susţin că robotizarea proceselor de muncă le va spori numărul de salariaţi (studiu)

0
664


    Majoritatea angajatorilor români (81%) consideră că automatizarea proceselor de muncă va spori numărul de salariați, reiese din studiul „Revoluția Competențelor 2.0”, dat marți publicității. Conform cercetării realizată de ManpowerGroup, 17% dintre angajatorii români sunt de părere că robotizarea îi va determina să-și scadă numărul total de angajați în următorii 2 – 3 ani, față de doar 10% la nivel global, și doar 14% consideră că-și vor mări numărul de angajați în urma robotizării, față de 20% la nivel global, impactul net per ansamblu fiind unul ușor negativ. La nivel general, 81% dintre cei chestionați au menționat că sistemele de automatizare vor menține sau vor crește dimensiunea forței de muncă, aliniindu-se la tendința mondială, potrivit căreia 86% dintre angajatori prevăd că o să-și sporească sau păstreze numărul de angajați ca rezultat al automatizării. Pe de altă parte, doar 5% dintre angajatorii români chestionați consideră că-și vor crește echipa din funcțiunea administrativă și de suport, iar 14% anticipează scăderi, în timp ce referitor la funcțiunea de resurse umane, ponderea angajatorilor care prevăd creșteri este de 1%, dar alți 5% preconizează că-și vor scădea echipele de HR ca rezultat al automatizării.
    De asemenea, mai mult de 1 din 3 angajatori (36%) se așteaptă să-și crească personalul din producție, însă alți 2 din 5 (41%) cred că, în următorii doi-trei ani, vor face reduceri de personal în această funcțiune, pe fondul automatizării. În schimb, transformarea digitală a organizațiilor va necesita competențe de IT, astfel încât 11% dintre angajatori preconizează că-și vor mări departamentele de IT și numai 2% anticipează o micșorare a acestora, impactul net fiind pozitiv, de 9%. În ansamblu, angajatorii români țin cel mai mult colaborarea, organizarea muncii și soluționarea problemelor, peste 4 din 5 menționând importanța acestor abilități, pe care le consideră însă destul de rar întâlnite printre candidați, cele mai dificil de găsit fiind organizarea muncii (43%), comunicarea (42%) și soluționarea problemelor (40%).
    În același timp, 93% dintre angajatorii din IT care preconizează creșteri ale forței de muncă spun că pentru ei cea mai valoroasă abilitate este comunicarea, la egalitate cu organizarea muncii și colaborarea. În schimb, comunicarea este deopotrivă și abilitatea pe care o găsesc cu cea mai mare greutate la candidații pentru posturile vacante. ManpowerGroup, liderul global în soluții privind forța de muncă, este prezent în România de 15 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here