Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești a fost reorganizată printr-o hotărâre aprobată în ultima ședință de guvern. Actul normativ aprobat de Guvern menționează că Stațiunea rămâne în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”. Stațiunea va avea ca obiect principal de activitatea, cercetarea și dezvoltarea în domeniul viticulturii și vinificației care va putea fi realizată pe o suprafață de 311 hectare, indispensabile activității de cercetare-dezvoltare și multiplicării materialului biologic. Hotărârea de guvern menționează că, la acest moment, în patrimoniul stațiunii se mai află 110 hectare de teren, care fac obiectul unor dosare de retrocedare aflate pe rolul instanțelor de judecată.
Finanțarea activității de la Stațiune se face din venituri proprii și din subvenții acordate de la bugetul de stat, prin cel al Academiei de Științe Agricole și Silvice. De asemenea, Stațiunea poate beneficia de alocare directă de fonduri din bugetul Ministerului Agriculturii, „pentru proiecte de interes național strategic de lungă durată și pentru conservarea și valorificarea resurselor genetice vegetale și animale”. „Pentru realizarea unor proiecte și lucrări în domeniul agricol, Stațiunea se poate asocia cu alte unităție de cercetare-dezvoltare de interes public și privat, cu instituții de învățământ acreditate și cu operatori economici din țară și din străinătate, cu avizul Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”„, arată actul normativ.
Numărul maxim de posturi la Stațiune va fi de 86, personalul fiind preluat de noua unitate fără concurs. Conducerea Stațiunii este asigurată de consiliul de administrație format din cinci membri și un director. Directorul este numit prin decizie a președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”, pentru un mandat de patru ani, conform rezultatelor concursului iar mandatul acestuia nu poate fi reînnoit decât o singură dată pentru perioadă de cel mult patru ani. Din componența consiliului de administrație fac parte un reprezentant al Ministerului Agriculturii, un reprezentant al Academiei de Științe Agricole și Silvice, președintele consiliului științific, directorul care ocupă și funcția de președinte al Consiliului, precum și un specialist în domeniu din cadrul Stațiunii. Numirea și revocarea membrilor CA se face doar prin decizie a președintelui Academiei de Științe Agricole și Silvice.