Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

GALERIE FOTO: Păncenii au plantat stejari în Parcul Memoriei Naționale


    Primarul Iulian Nica a participat sâmbătă, 21 aprilie 2018, la cea de-a doua campanie de plantare a stejarilor în Parcul Memoriei Naționale de la Mărășești. Edilul-șef a fost însoțit de voluntari pănceni care au răspuns, astfel, invitației președintelui Consiliului județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. Fiecare voluntar a plantat câte 20 de puieți, în memoria eroilor români căzuți în luptele de la Mărăști – Mărășești – Soveja din vara anului 1917. „Vreau să le mulțumesc tuturor voluntarilor și tuturor colegilor mei care, și de această dată, au răspuns apelului meu și, totodată, invitației domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului județean Vrancea și al UNCJR, participând la campania de plantare. Împreună cu voluntarii din toată țara, am scris o o frumoasă pagină de istorie și am demonstrat că nu ne-am uitat eroii. Sper ca generațiile următoare să ne urmeze exemplul și să păstreze același respect pentru ostașii care au căzut la datorie pentru libertatea și independența României”, a declarat primarul Iulian Nica.
    La Mărășești a fost prezent și profesorul de istorie Mihail Adafini, președintele Filialei Vrancea a Societății de Științe Istorice din România și autorul volumului Orașul Panciu în timpul Războiului pentru Întregirea României. Aceasta a afirmat că „acțiunea de plantare a stejarilor – câte unul pentru fiecare dintre ostașii care s-au jertfit pe câmpurile de luptă în urmă cu un veac –  la care au paticipat și foarte mulți elevi, reprezintă o modalitate de a stimula interesul tinerei generații față de trecutul istoric al țării noastre”.
    „Memoria și faptele celor 334.000 de ostași care s-au jertfit pe câmpurile de luptă în urmă cu un veac, în Războiul pentru Întregirea României trebuie onorate. La Panciu există o filială a Asociației «Cultul Eroilor Regina Maria», prima în mediul școlar, înființată în județul Vrancea. Implicarea elevilor la activitatea de plantare de stejari contribuie la conștientizarea faptului că sunt participanți la Centenarul Războiului pentru Reîntregirea României și al Marii Uniri. Eu, ca profesor, am plantat, simbolic, doi stejari: unul pentru Alexe Mateevici, celebrul autor al capodoperei literaturii române, «Limba noastră» și unul pentru bunicul meu, Gheorghe Adafini. Poetul preot Alexe Mateevici a luptat chiar în această zonă, la Mărășești, pe malul stâng al Râului Șușița”, a declarat profesorul Mihail Adafini.
   
Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?