Parking SA a dublat numărul de parcări închiriate focșănenilor

0
1535


Societatea Parking a reușit să dubleze, la nivelul municipiului, numărul de parcări închiriate legal focșănenilor. Noul director al societății, Nicușor Statache (FOTO), a participat, ieri, la ședința Consiliului Local și a prezentat situația actuală a societății, în încercarea de a-i convinge pe consilieri să fie de acord cu inventarierea a încă cinci sute locuri de parcare, pe care să le închirieze ulterior focșănenilor.
Directorul a arătat că, anul trecut, când acest serviciu era la Direcția de Dezvoltare, erau înregistrate 3.600 locuri de parcare, din care erau plătite 2.400 de către focșănenii care le-au închiriat. Anul acesta, când locurile de parcare sunt administrate de Parking, sunt contracte pentru 4.600 locuri de parcare și doar 93 nu sunt plătite, fiind în termenul de 30 zile în care se face plata. Iar numărul locurilor de parcare poate crește, după cum a precizat Statache, arătând că prin inventariere au rezultat cinci sute de locuri de parcare suplimentare, iar până la finalul acțiunii de inventariere numărul acestora poate crește cu alte câteva sute.
Taxele obținute din închirierea locurilor de parcare pot ajuta societatea să deruleze investiții suplimentare, astfel încât cetățenii să beneficieze de locuri de parcare amenajate. De altfel, directorul Statache a precizat că urmează să fie introduse bariere la parcările cu plată de la Casa de Cultură și la cea de la Electrica.
În cadrul dezbaterilor, consilierul liberal Nicu Tănase a susținut că, în Focșani, locuitorii municipiului nu au plătit parcări până anul trecut! Acest lucru a fost infirmat de directorul Serviciului de Taxe și Impozite, Meluș Nazîru, care a arătat că poate aduce o evidență cu fiecare focșănean care și-a achitat locul de parcare începând cu anul 2012. De asemenea, primarul Cristi Misăilă a explicat că, până anul trecut, din banii încasați de la focșăneni pentru locurile de parcare nu se asigurau nici măcar cheltuielile cu salariile celor de la Direcția de Dezvoltare care se ocupau de acest serviciu! Astfel, încasările se ridicau la circa 120 mii lei, iar cheltuielile cu salariile la circa 250 mii lei, anual. Adică primăria plătea suplimentar din bugetul local pentru salariile celor care lucrau în acest serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here