Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786
Ediția: Vineri 27 Decembrie 2024. Nr 6786

Focşăneancă percheziționată într-un dosar de înșelăciune prin metoda „accidentul“; ea ar fi ajutat la colectarea banilor


O focșăneancă în vârstă de aproximativ 35 de ani s-a trezit ieri dimineață cu poliția la ușă. Femeia era vizată într-un dosar de înșelăciune prin cunoscuta metodă „accidentul”, dosar instrumentat de polițiștii din cadrul IPJ Prahova. Oamenii legii au făcut în total 11 percheziții în acest dosar, una dintre acestea fiind în Vrancea, mai exact într-un imobil de pe raza municipiului Focșani. În activitatea desfășurată pe raza județului Vrancea, polițiștii prahoveni au fost sprijiniți de colegii lor de la Poliția Municipiului Focșani.
Potrivit unor surse, focșăneanca a fost dusă cu mandat în județul Prahova pentru a fi audiată. Anchetatorii luau în calul, aseară, posibilitatea reținerii femeii. Se pare că ea îl ajuta pe un bărbat aflat după gratii să adune banii câștigați din înșelăciuni.
    Victimele din acest dosar sunt din județele Prahova, Arad, Huneoara, Iași și Timiș. Anchetatorii vorbesc de sume cuprinse între 5.000 și 50.000 lei, bani înmânați de păgubiți escrocilor. „La data de 18 aprilie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova și cei ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române efectuează 11 percheziții la persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni. Descinderile au loc în județele Prahova, Brăila, Dâmbovița, Vrancea și Iași, la activități participând și jandarmi.
Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părțile vătămate să le remită sume de bani, sub pretextul faptului că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenții medicale de urgență sau pentru unele servicii de procedură judiciară. Astfel, până la acest moment, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în județele Prahova, Arad, Hunedoara, Iași și Timiș, care ar fi înmânat celor implicați sume cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei. 10 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri”
, se arată într-un comunicat al Poliției Române.
Metoda „Accidentul” a făcut mii de victime în toată țara și inclusiv în județul nostru. Deși sunt câțiva ani de când se vorbește despre ea și despre modul de acțiune al escrocilor, încă mai există persoane care în momentul în care primesc un astfel de telefon, prin care sunt anunțate că cineva drag lor are o problemă, trimit bani fără să se gândească și fără să verifice informația, cel mai ușor fiind să sune persoana despre care se spune că are un necaz.
Este recomandat ca în cazul în care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susțin că sună din partea acesteia și spun că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacția emoțională. Recomandat este să verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau parchet unde s-ar afla aceasta și sunați pentru confirmare sau luați legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înșelăciune.
De reținut este faptul că oricine poate fi victima unui accident rutier dar, într-un moment ca acesta, urgența este cea medicală, nicidecum aspectele financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?