Tineri acuzați că au furat bunuri din mai multe mașini, menținuți sub control judiciar

0
438


Tânărul din Cotești, care anul trecut a furat bunuri din mai multe mașini, parcate în Focșani și Golești, rămâne sub control judiciar. Decizia, care este valabilă și pentru amicul care l-a ajutat în comiterea spargerilor, a fost luată de Judecătoria Focșani.
„(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpații B(…) Răzvan Gabriel și O(…) Marius Constantin. Menține măsura preventivă a controlului judiciar față de ambii inculpați (față de inculpatul B(…) Răzvan Gabriel, dispusă prin încheierea din data de 12.03.2018 a Judecătoriei Focșani, și față de inculpatul O(…) Marius Constantin dispusă prin încheierea din data de 26.02.2018 a Tribunalului Vrancea) până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 60 de zile. (…) impune inculpatului B(…) Răzvan Gabriel respectarea următoarelor obligații, pe durata măsurii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Postul de Poliție Cotești, judetul Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte obligația de nu depăși raza teritorială a comunei Cotești, jud. Vrancea, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar. Numește ca organ de verificare a îndeplinirii măsurii dispuse Poliția Comunei Cotești, județul Vrancea. (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) impune inculpatului O(…) Marius Constantin respectarea următoarelor obligații, pe durata măsurii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Postul de al municipiului Focșani, judetul Vrancea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; (…) pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte obligația de a nu părăsi țara decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau, după caz a instanței de judecată. Numește ca organ de verificare a îndeplinirii măsurii dispuse Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea-Poliția municipiului Focșani. (…) atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. (…) Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință publică, azi, 16.04.2018”, este decizia instanței de judecată. 
Potrivit polițiștilor, Răzvan Gabriel B. a furat din acestea mai multe bunuri, pe care intenționa să le vândă, prejudiciul total depășind 3000 lei. Au fost sustrase stații de emisie recepție, o antenă de stație, un navigator GPS, un radio-casetofon, 100 lei și un telefon mobil. Anchetatorii spun că tânărul a învățat cum să opereze în străinătate, în urmă cu aproximativ doi ani. După ce s-a întors în țară, a comis diverse furturi, iar bunurile sustrase au fost ulterior vândute pe raza județelor Buzău și Bacău. El se deplasa, atunci când dădea spargerile, cu autoturismul personal Alfa Romeo de culoare roșie, care de altfel a și atras atenția mai multor persoane imediat după producerea furturilor din noaptea de 15 spre 16 iunie anul trecut. Mașina făcea zgomot și circula haotic, după spusele oamenilor care au alertat polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here