Un grup de aproximativ 20 de voluntari, beneficiari ai unei măsuri de protecție speicală din cadrul Centrului de Asistență și Sprijin Focșani, al DGASPC Vrancea, s-au alăturat reprezentanților Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice și au marcat „Luna pădurii” cu acțiuni de plantare în aria protejată Râul Putna. Acestea au fost realizate în cadrul proiectului „Conserve and restore the aquatic habitats for otters in south-eastern Romania”.
Potrivit celor spuse de Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, obiectivul principal al acestei acțiuni a fost acela de a îmbunătăți calitatea habitatelor utilizate de vidre, prin plantarea de puieți în aria naturală protejată Râul Putna. În cadrul acestui proiect au fost plantați peste 1000 de puieți. Terenurile pe care au fost realizate acțiunile de plantare sunt terenuri fără vegetație forestieră și sunt predispuse sau afectate de diferite procese de degradare.
Ca urmare a activității de plantare în cadrul proiectului „Conserve and restore the aquatic habitats for otters in south-eastern Romania”, voluntarii au primit o diplomă prin care le este recunoscută contribuția în cadrul acestei acțiuni. Acestă diplomă este un certificat ce recunoaște oficial voluntariatul realizat în cadrul acestei inițiative și îl transformă într-un plus pentru angajare la orice companie de profil din România. „Participarea copiilor și tinerilor în cadrul acestui proiect contribuie la sporirea responsabilizării acestora față de importanța protejării naturii, dar și dezvoltarea abilităților lor practice. Ne dorim, de asemenea, ca această acțiune să fie una prin care să demonstrăm interesul față de natură și importanța implicării active în acțiuni ce vizează cultivarea respectului pentru mediul înconjurător în societatea actual”, a subliniat Adina Lăscan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea.