Focșănenii sunt invitați astăzi la dezbaterea despre cabluri, organizată de Primărie

0
416


    Focșănenii sunt invitați să participe, astăzi, la dezbaterea publică organizată de Primărie pentru proiectele de hotărâri referitoare la coborârea în subteran a rețelelor de cabluri din municipiu. Dezbaterea va începe de la ora 16, în Sala Consiliului Local din cadrul Primăriei Municipiului Focșani. Vor fi discutate cele două proiecte, respectiv cel referitor la amplasarea pe domeniul public/privat al Municipiului Focșani a rețelelor tehnico-edilitare, rețelelor de comunicații electronice, transmisii de date și imagini și a echipamentelor tehnice aferente și proiectul privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietatea publică și privată a Municipiului Focșani. „Am inițiat aceste proiecte întrucât dorim ca întreaga rețea de cabluri din Municipiul Focșani să poata fi coborâtă în subteran și să dăm astfel orașului nostru o nouă imagine, mai curată și mai aerisită. Pentru o cât mai bună informare a opiniei publice, dar și a celor interesați, facem precizarea că la această dezbatere au fost invitați consilierii locali, reprezentanții tuturor firmelor care dețin rețele de cabluri și asociațiile de proprietari din oraș. Totodată însă, adresăm în mod public invitația de a participa la această ședință tuturor cetățenilor din Municipiul Focșani, pentru că împreună putem lua cele mai bune decizii pentru orașul și comunitatea noastră!”, a spus primarul Cristi Misăilă.
    Intențiile municipalității au fost discutate de primarul Cristi Misăilă la întâlnirea cu furnizorii de servicii din domeniul electricitate, apă, gaz, telefonie, termoficare, comunicații electronice, transmisii de date și imagini. Edilul a subliniat că, în acest an, municipalitatea va derula proiecte ample de reabilitare a străzilor din oraș iar în momentul când vor începe lucrările de investiții se dorește coborârea cablurilor în subteran. 
    Potrivit proiectelor, în urma discuțiilor cu furnizorii de comunicații electronice s-a stabilit prețul datorat de aceștia pentru exercitarea dreptului de acces asupra terenului ocupat prin instalarea, existența și funcționarea elementelor de comunicații electronice. Astfel, tariful va fi de 0,80 lei/metru liniar/an pentru furnizorii autorizați care realizează aceste rețele și de 1,20 lei/ml/an pentru furnizorii de rețele autorizați care folosesc tuburile aflate în proprietatea municipiului Focșani, în cazul celor existente. De asemenea, s-a stabilit ca prețul pe camereta construită sau închiriată să fie de 1 leu/metru pătrat/an. Pentru terenul situat în extravilanul municipiului Focșani s-a stabilit un tarif de 0,20 lei/ml./an pentru furnizorii autorizați care realizează aceste rețele și 0,50 lei/mp/an prețul pe cameretă construită/închiriată. Pentru a-i încuraja pe furnizorii de comunicații să înceapă lucrările cât mai repede se propune un tarif de 0,1 lei/ml/an în primii cinci ani de contract dacă lucrările sunt efectuate în termen de 24 luni de la data intrării în vigoare a noii hotărâri. Tariful se va indexa anual cu rata inflație și nu este purtător de T.V.A. Conform proiectului de hotărâre, „cu șase luni înainte de expirarea contractului, părțile vor conveni asupra modului de transmitere/preluare a tuburilor instalate pe domeniul public/privat al Municipiului Focșani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here