AFM a aprobat primele 145 de dosare pentru sesiunea din 2018 a programelor Rabla și Rabla Plus

0
453


Un număr de 132 de dosare au fost acceptate în cadrul Programului „Rabla Clasic”, iar 13 dosare în Programul „Rabla Plus”, arată datele Administrației Fondului pentru Mediu, publicate luni. Conform sursei citate, în cadrul sesiunii din acest an al programului guvernamental „Rabla”, prin cele 132 de dosare aprobate pentru extensia Clasic se vizează achiziționarea a 317 autovehicule, în timp ce prin cele 13 dosare avizate în varianta „Plus” se vor cumpăra 20 de autoturisme, dintre care 5 electrice-hibrid și 15 electrice 100%.
Pe de altă parte, în „Rabla Clasic” au fost respinse în această primă etapă, 27 de dosare, iar în „Rabla Plus” două astfel de dosare nu au fost acceptate. Listele persoanelor juridice care au fost acceptate, respectiv respinse în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secțiunile aferente celor două programe de înnoire a parcului auto național.
AFM precizează că persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validați, listele acestora fiind disponibile pe site-ul instituției. Totodată, persoanele juridice care au fost respinse au posibilitatea să depună contestații până la data de 24 aprilie 2018, inclusiv, sau pot depune un nou dosar de înscriere. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 28 septembrie 2018.
Ediția cu numărul XIV a Programului „Rabla” a demarat, în data de 15 martie, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, cu două luni mai devreme față de sesiunea din 2017, bugetul alocat fiind de 253 de milioane lei. Din bugetul total alocat pentru cele două secțiuni ale programului guvernamental, 133 de milioane lei sunt pentru „Rabla Clasic”, iar 120 de milioane de lei pentru „Rabla Plus”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here