Un oraș belgian preconizează să administreze pilule anticoncepţionale pescărușilor pentru limitarea numărului acestor păsări

0
346


Orașul belgian Blankenberge, din nordul țării, preconizează să amplaseze în diferite puncte hrană cu anticoncepționale destinată pescărușilor pentru a reduce astfel numărul acestor păsări, relatează EFE. Prezența pescărușilor în zonele de coastă este foarte răspândită și de multe ori devine o adevărată bătaie de cap pentru locuitorii din zonă, din cauza prejudiciilor aduse clădirilor, temperamentului lor agresiv și zgomotului provocat. „Vom fi primii în Europa, deși ideea nu este nouă.Tehnica a fost deja implementată la Veneția și Barcelona, dar în cazul porumbeilor. Încă nu a fost testată pentru pescăruși”, a explicat primarul orașului, Ivan De Clerck.
Primăria din Barcelona a instalat anul trecut dispozitive care furnizează mălai amestecat cu nicarbazin (B2b), o substanță contraceptivă pentru păsări, iar numărul porumbeilor a scăzut cu aproximativ 20 % în primul an și cu 70-80 % după 4 sau 5 ani. Încă nu s-a stabilit data lansării proiectului la Blankenberge, însă de săptămâna viitoare se prevede o cartografiere a orașului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescăruși.
Pe de altă parte, Asociația Flamandă de Protecție a Păsărilor a considerat măsura drept „o prostie” și asigură că doar câțiva pescăruși vor înghiți aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea păsărilor să se reproducă în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here