Ultramaraton de 24 de ore pe nisip, pentru promovarea drepturilor copiilor cu autism!

0
505


Vrâncenii care doresc să promoveze drepturile copiilor cu tulburări din spectrul autist, și nu numai, se pot înscrie la evenimentul sportiv „Alerg 24h Autism Marea Neagră”, organizat de Centrul Psihologic „Marea Neagră” și are menirea de a promova drepturile de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități. Înscrierile se fac pe site-ul www.alergpentruautism.ro iar la acest eveniment sportiv unic în lume, ce va avea loc în luna mai, sunt așteptați să ia parte peste două mii de oameni din toate județele țării. Startul va fi dat sâmbătă, 5 mai, la ora 10.00, din Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, iar traseul va avea o distanța de 3 kilometri. Participanții vor alerga în buclă traseul, ziua și noaptea, astfel încât, echipa care va aduna cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.
Pentru a putea participa la acest ultramaraton de 24 de ore pe nisipul din stațiunea Mamaia, fiecare căpitan de echipă este nevoit să adune în jurul său minim 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experiență de neuitat.

I-a venit idea după ce a alergat, în străinătate, 100 de km

    Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, organizatorul evenimentului este psihologul Adrian Gemănaru, cunoscut opiniei publice nu doar pentru nominalizările și premiile la World Festival Autism pentru inovațiile sale terapeutice dedicate copiilor cu autism, ci și pentru participarea la ultramaratoane de 70 sau chiar 100 de kilometri, în urma cărora sunt finanțate de sponsori proiectele sale sociale.
Ideea evenimentului „Alerg 24h Autism Marea Neagră” a luat naștere în timpul unui epuizant ultramaraton de 100 km desfășurat în Franța, pe care psihologul l-a finalizat cu brio și în urma căruia a reușit să finanțeze, cu ajutorul sponsorilor, proiectul „Camera Virtuală”, menit să sprijine copii diagnosticați cu tulburări din spectrul autist. ,,După ce în 2016 am alergat în afară țării un ultramaraton de 100 de km, am vrut ca următoarea competiție la care să particip să fie un eveniment de 24 de ore. Mi-am dorit ca aceste 24 de ore de alergare să le petrec pe malul mării, din dorința de a prinde răsăritul. Câțiva prieteni au fost de acord să mă susțină în această încercare, iar după ce am anunțat evenimentul pe rețelele de socializare, am găsit repede o echipă de alți 20 de oameni care s-au alăturat inițiativei. Cu două săptămâni înaintea evenimentului a apărut ideea de echipe și am reușit să ne strângem 150 de oameni în 6 echipe, iar cu câteva zile înainte de start erau deja 16 echipe ce conțineau 500 de alergători. Surpriza mare a fost că la start au venit aproape 1.000 de oameni care doreau să participe la eveniment. A fost un eveniment atât de spectaculos, atât de angrenant și interactiv, încât imediat după concurs am primit deja sute de cereri pentru o nouă ediție. La această a doua ediție, așteptăm peste 2.000 de oameni”, a declarat Adrian Gemănaru.

Trofee, medalii personalizate și torțe aprinse

Efortul deosebit realizat de fiecare echipă și participant la această competiție, va fi recompensat la final cu trofee și medalii. Având în vedere istoria cu totul specială a județului Constanța, pentru anul acesta au fost pregătite medalii și trofee personalizate sub forma hărții județului, fiind evidențiate principalele stațiuni turistice ale litoralului românesc. De altfel, evenimentul sportiv „Alerg 24h Autism Marea Neagră” reprezintă și o metodă inedită de a promova litoralul românesc la nivel internațional.
„Prin formatul competiției, dorim să scoatem în evidență forța oamenilor de a acționa ca un întreg și de a depăși împreună greutăți fizice și psihice. Fiecare echipă va avea pe plajă instalată o torță, care va reprezenta viața echipei pe tot timpul evenimentului, iar în situația în care echipa va rămâne fără niciun concurent pe timpul nopții, atunci torța va fi stinsă, iar echipa va părăsi concursul. Este o cursă în care trebuie să încerci să supraviețuiești cât mai mult, finalizarea concursului fiind la 24 de ore față de startul lui. Traseul competiției măsoară o distanță de 3 kilometri, pe care concurenții îl pot parcurge de câte ori doresc. Important este ca, la jumătatea traseului, acolo unde există punctul de întoarcere, fiecare participant să-și ridice jetonul pe care va trebui să-l introducă în cutia echipei sale, la finalul buclei. Va fi un eveniment foarte interesant, presărat cu multe surprize”, a mai declarat Adrian Gemănaru, psihologul român câștigător, în 2017, al World Festival Autism din Canada, cu unul din proiectele sale dedicate copiilor autiști și organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here