Guillermo del Toro, omagiat pentru întreaga carieră la Festivalul de Film din Malaga

0
329


Considerat de admiratori ”un monstru al cinematografiei”, regizorul mexican Guillermo del Toro a fost distins sâmbătă seară cu un premiu pentru întreaga carieră, cu prilejul celei de-a 21-a ediții a Festivalului de Film din Malaga, relatează EFE. „Ceea ce ne învață monștrii este că a fi supuși greșelii și imperfecți este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor”, a declarat regizorul mexican, laureat anul acesta cu premiul Oscar pentru aclamatul său film „The Shape of Water” și care a inclus în filmografia sa un nou exemplu de monstru simpatic. „Într-o lume care este polarizată în alb și negru, monștrii sunt singurii reprezentanți ai zonei gri, ai ambiguității, a posibilității de a fi imperfecți, de a găsi frumusețea și iertarea”, a spus regizorul, primind premiul din mâinile actorilor Marisa Paredes și Ron Perlman.
În această seară dedicată celor 25 de ani ai carierei sale, el a spus că a dorit să realizeze „o evanghelie a monștrilor care să ofere spectatorilor care îi văd filmele posibilitatea de a vedea frumusețea imperfecțiunii, capacitatea de a se ierta pe ei înșiși și de a se accepta așa cum sunt”, a spus Del Toro. În alocuțiunea sa din timpul galei de omagiere organizată la Teatro Cervantes, marele regizor mexican a precizat că după ce a încheiat „circuitul premiilor” obținute pentru „The Shape of Water”, a vrut să se întoarcă acasă. „Primul drum a fost acasă pentru a-mi vedea părinții la Guadalajara și a vorbi cu studenții la cinematografie, pentru că ei sunt cei care vor veni după noi”, a spus Del Toro.
Acum nu întâmplător el revine în Spania, a cărei cinematografie și-a câștigat un loc aparte în lume, a subliniat el. Guillermo del Toro a subliniat că dintre cele zece filme ale sale, preferatele sale sunt „The Shape of Water”, ”The Devil’s Backbone” și ”Pan’s Labyrinth”, dintre care două sunt turnate în Spania, a mărturisit el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here