Doi veri judecaţi pentru trafic de minori, plasaţi sub control judiciar; unul dintre ei execută o altă pedeapsă

0
575


    Cei doi veri din comuna Vidra, judecați de mai bine de un an într-un dosar de trafic de minori, au fost puși sub control judiciar. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul Vrancea la data de 13 aprilie și nu este definitivă. Cei doi au fost puși sub control judiciar după ce anterior instanța i-a plasat în arest la domiciliu.
    Doar unul dintre ei va fi efectiv liber, dacă soluția va rămâne definitivă, în timp ce celălalt se va putea bucura de libertate abia după data liberării sale din pedeapsa pe care o execută în penitenciarul Focșani. „(…) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu dispusă față de inculpații H(…) C(…) și H(…) V(…), cu măsura preventivă a controlului judiciar. În baza articolului 215 alineatul 2 Cod Procedură Penală, impune inculpaților, ca pe durata măsurii controlului judiciar să respecte următoarele obligații: – să se prezinte la instanța de judecata ori de cate ori este chemat, – sa informeze de îndată instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței; – să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau de cate ori este chemat; – sa nu depășească o anumită limita teritorială a județului Vrancea, decât cu încuviințarea prealabilă a instanței; – să nu se apropie de persoanele vătămate sau de membrii familiilor acestora, de martori si să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nici o cale. În conformitate cu dispozițiile articolul 215 alineatul 3 Cod Procedură Penală, atrage atenția inculpaților că în caz de încălcare cu rea-credință a măsurii sau a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Stabilește ca organ de supraveghere pentru inculpați – IPJ Vrancea – Serviciul Investigații Criminale – Biroul Supravegheri Judiciare. In ce îl privește pe inculpatul H(…) V(…), măsura controlului judiciar va fi pusă în executare la data liberării sale din pedeapsa pe care o executa în penitenciarul Focșani. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședința publică astăzi, 13.04.2018”, se arată în hotărârea instanței de judecată.
    Cei doi au fost trimiși în judecată la inceputul anului 2017 de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de persoane și trafic de minori. Procurorii spuneau la momentul reținerii celor doi, care sunt verișori, că „in cauză există suspiciunea rezonabilă că pe parcursul anului 2016 inculpații au recrutat, transportat, transferat, adăpostit și au primit prin inducere în eroare, răpire și constrângere mai multe victime minore și majore în scopul exploatării sexuale atât în România, cât și în străinătate în vederea  obținerii de venituri materiale. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate mai multe victime, cărți de identitate și mai multe telefoane mobile”.
V. H. se află în Penitenciarul Focșani întrucât a fost condamnat, la finele anului trecut, într-un dosar de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului. Anchetatorii au stabilit că în seara zilei de 17 septembrie 2016, în timp ce conducea un autoturism BMW pe raza comunei Vidra, cu viteză excesivă, a provocat un accident rutier soldat cu decesul a două persoane. După producerea accidentului, bărbatul a părăsit locul faptei. Procurorii mai spuneau că bărbatul ar fi observat un grup de persoane care traversau strada, le-a claxonat, însă, din cauza vitezei, nu a putut evita cele două victime, mamă și fiu, care au fost lovite mortal. În urma expertizei s-a stabilit că mașina ar fi avut o viteză de 154 km/h. La audieri, bărbatul și-a recunoscut fapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here