Hoțul care a furat bunuri în valoare de 35 de mii de euro rămâne în arest preventiv

0
548


Tânărul de 27 de ani, din Focșani, care în urmă cu o jumătatea de an a spart o casă din municipiu și a sustras bunuri și bani, creând un prejudiciu imens, rămâne după gratii. Magistrații Judecătoriei Focșani au dispus, vineri, menținerea arestului preventiv în cazul acestuia. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului S(…) PAUL-ADRIAN, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani. (…) menține măsura arestării preventive a inculpatului S(…) PAUL-ADRIAN, dispusă prin Încheierea din data de 01.02.2018, pronunțată de Judecătoria Focșani (…), până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în cameră de consiliu azi, 13.04.2018”, este decizia Judecătoriei Focșani.
La sfârșitul lunii ianuarie, bărbatul a fost saltat de polițiștii vrânceni din aeroport, cu puțin timp înainte de a fugi din țară. Focșăneanul, care nu este la prima abatere, ar fi vrut să fugă În Germania. Anterior identificării, el fusese dat în consemn la frontieră. A fost săltat de pe aeroport în seara zilei de 31 ianuarie. „La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au reținut un bărbat, de 27 ani, din Focșani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României. Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal instrumentat de politiștii Biroului de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, a rezultat faptul că cel în cauză este principalul suspect al furtului de bunuri și bijuterii, în valoare de peste 35.000 euro, ce a avut loc la sfârșitul lunii august 2017, într-o locuință de pe raza municipiului Focșani. În urma unei percheziții domiciliare, la locuința bărbatului au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri susceptibile a proveni din activitatea infracțională. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Vrancea.

A pătruns în locuință prin forțarea unei ferestre

    Paul Adrian S. a comis fapta la finele lunii august anul trecut, sesizarea la poliție fiind făcută în data de 26 august. Se pare că el a pătruns în imobilul situat în Focșani prin forțarea unei ferestre și a luat din casă tot ce i-a picat în mâini, respectiv elecronice și electrocasnice, bani și bijuterii, bunuri care însumează 35.000 de euro. Păgubitul, spun sursele noastre, este o persoană care muncește peste hotare și care, într-o fracțiune de secundă, a rămas fără bunuri de valoare, pe care le-a strâns în ani de muncă printre străini. O parte din bunurile sustrase s-au găsit la percheziția făcută la domiciliul suspectului, acestea urmând a fi restituite persoanei vătămate.
Tânărul nu este la prima abatere. După cum rezultă din informațiile găsite pe site-urile instanțelor, el a avut mai multe condamnări. Una dintre  acestea, care a și fost cu executare, a fost în dosarul celebrului hoț din locuințe Ion M. Atunci, el a primit la Judecătoria Focșani 4 ani și jumătate de închisoare, fiind condamnat pentru furt calificat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu numere false, dar și cu permisul suspendat. Magistrații au dispus și contropirea altor pedepse.
Paul Adrian S. a ieșit din pușcărie la finele anului 2014, când instanța a admis propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Focșani. A fost liberat condiționat și i s-a atras atenția asupra posibilității revocării liberării condiționate în situația în care săvârșește o altă infracțiune înăuntrul restului de pedeapsă rămas neexecutat. Gândul că ar putea ajunge din nou după gratii nu l-a speriat, așa că a comis-o din nou. Nu este exclus ca el să mai fi comis și alte fapte, rămase până la acest moment cu autor necunoscut.

Facem precizarea că pe întreg parcursul urmăririi și procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here