Handbal, Liga Națională – Începe un play-out foarte echilibrat!

0
593


Apele s-au limpezit în Liga Națională de handbal, odată cu încheierea meciurilor ultimei etape. În partea de clasament care îi interesează pe focșăneni era de văzut care va fi a patra intrată în play-out, alături de CSM Focșani 2007, HC Vaslui și CSM Făgăraș. În discuție erau băimărenii – dacă pierdeau acasă cu timișorenii – sau sucevenii, dacă ar fi câștigat la Vaslui, comcomitent cu o victorie a Politehnicii la Baia Mare. Nu s-a întâmplat nici una nici alta! Politehnica Timișoara a fost redusă la dimensiunea unei echipe mici la Baia Mare unde a pierdut la o diferență descalificantă pentru pretențiile sale, iar CSU Suceava nu a făcut față forței de joc a vasluienilor care au valoare peste locul pe care au încheiat returul.
În play-out se intră cu următoare configurație a clasamentului: 1. CSM Făgăraș – 9 puncte golaveraj – 4; 2. HC Vaslui – 9 puncte, golaveraj zero; 3. CSU Suceava – 8 puncte, golaveraj 4; 4. CSM Focșani 2007 – 8 puncte, golaveraj zero.     
Se poate observa un echilibru de start ce va conduce la meciuri foarte disputate pentru evitare ultimelor două locuri, cele care duc la barajul pentru rămânerea în Liga Națională.
Prima etapă îi duce pe focșăneni la Făgăraș, acolo unde au mai câștigat. Va fi foarte greu, dar handbaliștii pregătiți de profesorii Viorel Ciubotaru, Bogdan Voica și Alexandru Acsinte au arătat o foarte bună formă în prima parte a meciului de joi, de la Turda și dacă își vor păstra concentrarea pe toată durata partidei se pot întoarce de la Făgăraș cu punct sau puncte.
În cursa care începe duminică, nu-i loc de indecizii în nici o fază a jocului. Fiecare punct va fi foarte important iar focșănenii știu foarte bine acest lucru pentru că au mai trecut prin asta în anterioarele ediții de campionat. Cred că la finalul acestei curse vor fi pe unul dintre primele două locuri! Un foarte bun cunoscător al handbalului din Liga Națională mi-a spus cu puțin timp în urmă că Focșanul are cel mai frumos joc și cea mai bună echipă din Moldova. Este momentul ca handbaliștii focșăneni să confirme o asemenea apreciere și să-și bucure numeroșii susținători!  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here