BNR lansează o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București

0
584


Banca Națională a României lansează luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București, informează banca, printr-un comunicat. Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, cant zimțat, un diametru de 21 milimetri și o greutate de 6,452 grame.
Aversul monedei redă portretul domnitorului Åžerban Cantacuzino, inițiatorul tipăririi Bibliei de la București, și un fragment al acesteia; inscripția ,,Romania’, valoarea nominală ‘100 Lei’, stema României și anul de emisiune ‘2018’. Reversul monedei redă stema lui Åžerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la București, și inscripția circulară ‘330 DE ANI DE LA TIPARIREA BIBLIEI DE LA BUCURESTI’.
Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central. Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare este de 1.695,00 lei.
Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here