Recital cameral de chitară la Ateneul Popular din Focșani

0
683


Avem bucuria de a vă invita marți, 17 aprilie 2018, ora 19:00, să asistați la un recital cameral de chitară, intitulat „De la Paganini la Piazzolla”. Cap al acestui afiș este Costin SOARE – un rafinat muzician, interpret la delicatul instrument care îi leagă pe cei doi compozitori ce dau nume recitalului (Paganini a fost un virtuoz și al acestui instrument pentru care a și compus lucrări importante, iar muzica lui Piazzola este frecvent amintită prin acest instrument, fie solistic sau în acompaniament).
Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază, de interpret și pedagog al chitarei și lăutei. A susținut recitaluri și concerte în țară (Ateneul Român, Sala Radio, Palatul Åžuțu, Ploiești, Brașov, Arad ș.a.) și străinătate: Germania, Franța, Ungaria, Marea Britanie, Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica unor compozitori din Renaștere și Baroc până la lucrări de muzică modernă și contemporană, muzică sud-americană ș.a.
În recitalul de pe scena Ateneului Popular va interpreta lucrări de Nicolo Paganini, Isaac Albéniz, Heitor Villa-Lobos, Francisco Tárrega și Astor Piazzolla. „Veniți cu încredere în casa în care se cântă, pentru că muzica înlesnește comunicarea între oameni…” (Platon)
 
Valentin Gheorghiță, director Ateneul Popular

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here